Femteklassarna på Waldorf kan idag gå vidare i tävlingen

Eleverna i klass 5 på Waldorfskolan i Söderköping kan gå vidare mot final i Vi i femman.

Klass fem på Waldorfsskolan har imorgon torsdag möjlighet att gå vidare och representera Östergötland i tävlingen Vi i femman.

Klass fem på Waldorfsskolan har imorgon torsdag möjlighet att gå vidare och representera Östergötland i tävlingen Vi i femman.

Foto: Elisabet Bergquist

Söderköping2018-01-31 15:53

Imorgon torsdag avgörs det vilken klass som går vidare från Östergötland i tävlingen Vi i femman. Waldorfskolans femteklassare möter elever från Tåby skola på Vikbolandet. Att vara med i tävligen tycker hela klassen har varit roligt och de har tränat mycket både på lektionerna och hemma.

– I skolan brukar vi dela med oss på morgonen av de nyheter som vi hört från TV eller läst i tidningen, säger Joshua Jansson.

– Vi har också spelat vi i femman-spelet som finns, ibland klarar vi allt och ibland inte, berättar Wilma Möller Thelin.

Det är arrangörerna som tagit ut de elever som representerar klassen i frågesporten. Det är alltid en tjej och en kille. För närvarande är det lite oklart vilka det kommer att bli från klassen eftersom ett par elever har blivit sjuka. Att vara den som ska svara på frågorna är nervöst.

– Det kan vara allt möjligt men de flesta frågorna handlar om saker som vi gör i skolan. Ibland ska man vara snabb och trycka men det är också ja och nejfrågor, berättar Elinne Lotz, som var med och spelade första omgången.

Sedan får även klassen vara med och svara på en fråga som kan ge tre poäng till laget.

– Ni kan inte kunna allt i hela världen. Bara att vi har gått vidare är ju största vinsten, säger Sara Hollertz Jilden, lärare för klassen.

Eleverna håller med. De tycker det är roligt att vara med i tävlingen men har inte fokuserat på vad priset är för vinnaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om