Fem marathon på fem dagar

Fem marathon på fem dagar. I går sprang de i mål vid Mem efter att ha sprungit 200 kilometer, längs hela Göta kanal.

Mål. De klarade att springa fem marathon på fem dagar. Coyntha Sedvall, Åtvidaberg och Nina Eibring, Kristinehamn.

Mål. De klarade att springa fem marathon på fem dagar. Coyntha Sedvall, Åtvidaberg och Nina Eibring, Kristinehamn.

Foto: Elisabet Bergquist

Söderköping2017-07-04 17:25

– Det har varit så roligt, en verklig upplevelse och vilken gemenskap vi har fått, säger Coyntha Sedvall från Åtvidaberg.

Ett hundratal deltagare sökte till Göta Kanal Run som i år arrangerades för tredje gången. 25 personer togs ut och alla gick i mål igår.

– Vi väljer ut personer med olika bakgrund och yrken för att få en mix på deltagarna. Vi vill ha ett fokus på mötet, de ska möta varandra och sig själva. Det här är bland det tuffaste man kan göra men det är ingen tävling med tider eller så utan fokus är på utmaningen och gemenskapen, säger Richard Leckne, en av grundarna till loppet.

Deltagarna har haft ett år på sig till förberedelser då de fått träningsprogram. Starten går vid den första slussen i Sjötorp och sedan springer de en marathonsträcka varje dag. Om någon vill cykla eller gå en delsträcka kan man göra det.

– Det bara att komma igen. På kvällarna har vi inspirationsföreläsningar och deltagarna berättar även om sig själva. Meningen är att man ska få nya vänner för livet, säger Richard Leckne.

Årets deltagare är män och kvinnor från 23 är och upp till 54 år. Att springa längs kanalen med den vackra naturen har de uppskattat mycket.

Varför gör ni det här?

– För mig är det en bra träning. Jag ska springa Spartathlon i Grekland i höst och redan på lördag har jag nästa lopp, skrattar Nina Eibring från Kristinehamn.

– Vi vill utmana oss själva. Det här är mer prestation än tidspress. Det är också en mental träning och vi tar hjälp av varandra, säger Åsa Rönnemark från Eskilstuna som vuxit upp i Valdemarsvik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om