Det är inte första gången som Habiba är med på listan. 2014 kom de med första gången och sedan dess har de varit med bland de bästa kaféerna i landet.
– Ett år höll vi på och byta lokaler och flyttade precis då White Guides representant var ute så då kom vi inte med. Det var synd, säger Gulmira Ahmedova, dotter och med i familjeföretaget.Det var hennes mamma som startade kaféet, som också fått hennes namn, Habiba.
– Mamma har jobbat som psykolog, men då vi kom hit bestämde hon sig för att starta något eget. Hon hittade den första lokalen på Blocket och då flyttade vi hit till Söderköping, berättar Gulmira Ahmedova.
Hela familjen älskar svenskt fika och är engagerade i företaget. De har öppet sex dagar i veckan. Varje morgon bakar de både fikabröd, matbröd och de crepes, som de också är kända för. Kokar ägg och förbereder maten. Under åren har de bytt till en större lokal. Självklart är det mamma Habiba som stått för både inredning och fixande.
– Mamma har målat möbler, gjort alla tavlor och försökt göra det hemtrevligt. Hon ser alla besökare som gäster och vill att alla ska känna sig välkomna hit.
I lokalen finns många små sittgrupper som besökarna kan välja mellan.
– Det är mest mamma som bakar. Men det är så kul att baka så på sista tiden har pappa och jag börjat att baka allt mer. Vi bakar under dagen.
– Det är inte samma saker varje dag utan vi gör det som vi känner för att bjuda på just den dagen. Vi använder inget gelatin eller andra konstiga grejer. Vi gör vår egen sylt och använder saft av bär och annat.
Familjen fick inbjudan att vara med på White Guides firande i Göteborg men kunde inte åka.
– Det är så roligt att vi fått vara med i år igen. Man märker aldrig då de är här och kollar utan de är som vilken vanlig gäst som helst, skrattar Gulmira Ahmedova.
De fryser inte ner fikabröd som blir över.
– Mamma tycker inte om det, hon vill att allt ska vara färskt. Det brukar inte bli så mycket över på dagarna heller.
Recepten blandas och har både sitt ursprung från Uzbekistan och Ryssland.
– Mamma lärde sig från mormor. Vi är perser från Uzbekistan men mamma hade också en rysk barnvakt som lärde henne. Därför gör vi också en rysk ostkaka, Tvorojnik, som blivit populär.
– Jag älskar att göra latte och steka crepes. Men min dröm är att starta en kedja i framtiden, jag vill jobba med hotell management, säger Gulmira Ahmedova.
Trots att familjen tycker om sitt kafé försöker de sälja verksamheten. De har ett hus i Småland och skulle gärna bo där och starta nytt.