Bomans blir lilla cafét
Nu är det äntligen dags för Ayse Koskela att dra igång sitt caféprojekt. Lokalerna i vilka Bomans tobak förut låg har genomgått en renovering och idag, lördag smygöppnar "lilla cafét" lagom till sommarsäsongen.
Ayse Koskela kan äntligen luta sig tillbaks efter en hektisk månad. På tisdag öppnar "lilla cafét" officiellt men redan idag smyger hon igång verksamheten. Foto: Patrik Selsfors
Foto:
- Redan då fanns tanken där. När vi sedan flyttade till en större lägenhet i och med att vi fick barn började familjen fika tillsammans när alla kom hem. Den stunden blev mer och mer viktigt för oss och vi köpte en espressomaskin. En dag kom vi på att familjen hade som ett café hemma, säger Ayse.Det är hon som stått för formgivningen i caféet så utbildningen har kommit till nytta. Dessutom har Ayse och hennes vän Tina som också ska jobba i lilla cafét gått en barista-utbildning i Stockholm. Barista betyder bartender som sysslar specifikt med kaffe och det är också där tonvikten kommer att ligga.Året-runtöppet
- Vi satsar väldigt hårt på bra kvalitet på kaffet och vill också ha så mycket ekologiska och närodlade produkter som möjligt, säger Ayse Koskela
som dessutom kommer att ha salladsbar och bröd bakade på kravmärkta och ekologiska produkter.Nu när lilla cafét öppnar står sommarsäsongen precis för dörren men
det här caféet är inte tänkt att vara säsongsbundet.- Vi planerar att ha öppet året om och också ha söndagsöppet, just den dagen satsar vi på te, scones och marmelader, säger Ayse som hoppas att Lilla cafet kan fylla en nisch som saknas i Söderköping.- Vi vill förmedla en bra känsla och hoppas att folk kommer tillbaka när de varit här.