Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Bomans blir lilla cafét

Nu är det äntligen dags för Ayse Koskela att dra igång sitt caféprojekt. Lokalerna i vilka Bomans tobak förut låg har genomgått en renovering och idag, lördag smygöppnar "lilla cafét" lagom till sommarsäsongen.

Ayse Koskela kan äntligen luta sig tillbaks efter en hektisk månad. På tisdag öppnar "lilla cafét" officiellt men redan idag smyger hon igång verksamheten. Foto: Patrik Selsfors

Ayse Koskela kan äntligen luta sig tillbaks efter en hektisk månad. På tisdag öppnar "lilla cafét" officiellt men redan idag smyger hon igång verksamheten. Foto: Patrik Selsfors

Foto:

SÖDERKÖPING2010-06-12 03:00
Bomans tobak på Skönbergagatan lade ner verksamheten under 2009 och lokalerna har med ett avbrott för försäljning av julpynt i vintras stått öde och igenbommade. Men på senare tid har det hänt saker. Bakom förtäckta fönster har aktiviteten tidvis varit hög och på tisdag öppnar "lilla cafét" officiellt med smygstart idag. Ayse Koskela som ansvarar för det nystartade caféet har haft fullt upp den senaste månaden.- Med tre söner mellan tre och åtta år och så allt arbete med att få caféet klart till öppnandet blir det ganska intensivt, säger Ayse som precis har gått en form och designlinje på Hällebro folkhögskola, innan dess har hon varit mammaledig i åtta år.Ayse Koskela kommer ursprungligen från Stockholm, 1999 flyttade hon och hennes make till Norrköping och sedan 2002 har familjen bott i Söderköping. Tanken på att öppna ett café väcktes för ett tiotal år sedan.Fik hemma
- Redan då fanns tanken där. När vi sedan flyttade till en större lägenhet i och med att vi fick barn började familjen fika tillsammans när alla kom hem. Den stunden blev mer och mer viktigt för oss och vi köpte en espressomaskin. En dag kom vi på att familjen hade som ett café hemma, säger Ayse.Det är hon som stått för formgivningen i caféet så utbildningen har kommit till nytta. Dessutom har Ayse och hennes vän Tina som också ska jobba i lilla cafét gått en barista-utbildning i Stockholm. Barista betyder bartender som sysslar specifikt med kaffe och det är också där tonvikten kommer att ligga.Året-runtöppet
- Vi satsar väldigt hårt på bra kvalitet på kaffet och vill också ha så mycket ekologiska och närodlade produkter som möjligt, säger Ayse Koskela
som dessutom kommer att ha salladsbar och bröd bakade på kravmärkta och ekologiska produkter.Nu när lilla cafét öppnar står sommarsäsongen precis för dörren men
det här caféet är inte tänkt att vara säsongsbundet.- Vi planerar att ha öppet året om och också ha söndagsöppet, just den dagen satsar vi på te, scones och marmelader, säger Ayse som hoppas att Lilla cafet kan fylla en nisch som saknas i Söderköping.- Vi vill förmedla en bra känsla och hoppas att folk kommer tillbaka när de varit här.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!