Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Avtal ska motverka ungdomsproblem

Under tisdagens kommunstyrelsemöte togs beslut om ett nytt samverkansavtal med polisen. Det förebyggande arbetet ska prioriteras.

Förebyggande avtal. Nu ska ett samverkansavtal skrivas mellan kommunen och Polismyndigheten.

Förebyggande avtal. Nu ska ett samverkansavtal skrivas mellan kommunen och Polismyndigheten.

Foto: Patrik Selsfors

SÖDERKÖPING2015-02-12 20:01

Det var vid årsskiftet som polisens nya organisation trädde i kraft. De 21 länspolismyndigheter upphörde då att existera, istället blev det en: Polismyndigheten. Vartefter kommer dagens närpolisområden att bytas ut mot lokalpolisområden och ett annat område som detta innebär är ett fördjupat samarbete mellan polisen och kommunerna. Nu har Söderköpings kommun tagit beslut om ett samverkansavtal med Polismyndigheten.

I avtalet ska det förebyggande arbetet riktat mot ungdomar lyftas fram, fokus ska vara på att minska drogmissbruk och att hitta ungdomar som riskerar att fara illa.

– Avtalet lägger grunden för hur kommunen och polisen tillsammans kan kartlägga de problemområden, både geografiskt och vilken typ av problem som vi kan jobba med, säger Mattias Ravander(S), kommunstyrelsens ordförande.

I avtalet får också det lokala brottsförebyggande rådet (BRÅ) en större roll och ett större ansvar.

– Det består av tjänstemän bland annat från socialen, skolan och fritidssektorn, det har funnits ett BRÅ förut men inte med samma arbetsuppgifter, nu blir det en annan inriktning med ett tydligare ansvar, förklarar Mattias Ravander.

En del i den nya polisorganisationen är att bjuda in till medborgardialog om så kallade medborgarlöften.

– Detta är tänkt att leda till ettåriga mätbara mål om vad man ska göra till exempel med olika problemområden, berättar Mattias Ravander.

Det lokala BRÅ ska förutom de övriga arbetsuppgifterna fungera som styrgrupp för arbetet med medborgarlöften.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om