Akleja slår igen dörren

Torsdagen är den sista dagen som blomsteraffären Akleja håller öppet. Efter sex år har Jenny Karlsson och Paula Johansson beslutat att gå vidare med annat.

17 januari 2019 14:00

I sex år har de drivit blomsterhandeln Akleja invid Rådhustorget i Söderköping men efter torsdagen (17 januari) är det slut med det: Jenny Karlsson och Paula Johansson går vidare till andra uppgifter i livet. När Folkbladet besöker butiken på tisdagen är det ganska så utplockat och blommorna är naturligtvis redan sålda – man har utförsäljning av hela sortimentet.

– Vi var ju anställda här innan vi började driva det själva så sammantaget har vi jobbat i de här lokalerna i tio år, berättar Jenny Karlsson.

De tycker att tiden de haft med Akleja varit givande.

– Orsaken att vi lägger ner är att vi jobbat lite för mycket under de här åren men att ha drivit Akleja har också varit väldigt roligt och kreativt, upplyser Jenny Karlsson.

– Vi är väldigt glada och nöjda med att ha gjort det här i sex år. En del av en tycker förstås att det är tråkigt men en annan säger att det är bättre att ge upp medan man mår bra.

Har ni fått några reaktioner från kunderna?

– Ja, de flesta tycker förstås att det är tråkigt att vi stänger igen, säger Jenny Karlsson innan hon betjänar några nya kunder som kommit in i affären som efter torsdagen alltså stänger portarna för gott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa