Snart stänger butiken för gott

Hobbyboden har varit Anette Karlssons liv i nästan 20 år. Men till påsk stänger den lilla boden på Gröna vägen igen.

15 mars 2019 21:00

Efter nyår dök det upp en förfrågan i sociala medier. Hobbyboden var till salu för någon att ta över.

– Ja, det var det som var tanken. Jag hade flera intresserade men det blev tyvärr inget med det. En av intressenterna ville köpa upp lagret för att sedan sälja ut det, men inte i Finspång, och då kände jag att jag hellre gör det själv för att ge tillbaka något till mina fantastiska kunder, säger Anette Karlsson.

Att ta beslutet att stänga butiken var något som för Anette var lika svårt som självklart.

– Jag har hela tiden haft en halvtidstjänst på kommunen vid sidan av. Men nu har jag fått en tjänst som jag inte kan tacka nej till och den är på heltid. Sedan håller vi på att bygga en sommarstuga i skärgården och jag känner att jag vill lägga all min fritid på det. Men jag kommer att sakna det här otroligt mycket.

Totalt är det 19 år som Hobbyboden har varit igång. Anette har alltid haft ett stort intresse för att pyssla och handarbeta och när de byggde boden på sin tomt fanns det en tanke att starta en mindre butik.

– Om någon har lagt märke till det så är det två olika golv i butiken. När vi byggde boden var planen att den ena delen skulle bli min mans garage, och att jag kunde ha den andra halvan till en lite mindre butik. Men när jag, precis när jag startade upp, fick möjlighet att köpa upp lagret från Panduroaffären som låg nere på centrum så fick det bli så att garaget inte var nödvändigt helt enkelt. Men nu ska min man äntligen få sitt garage, skrattar Anette.

Anette berättar att många kunder har erbjudit sig att börja jobba i butiken, bara den blir kvar. Men det är inte riktigt så enkelt.

– Det har ju varit en livsstil och inte bara någon som jag gör vid sidan av mitt andra jobb. Det krävs ganska mycket tid för att åka på mässor, hänga med i trender och jag har skött all min bokföring själv. Hade jag inte haft min svärmor Doris som kunnat jobba med mig i butiken så hade det inte gått. Men tänk - snart ska jag bara jobba heltid!, säger Anette med glimten i ögat.

Pysslandet kommer finnas kvar i Anettes liv. Givetvis har hon ett eget hobbyrum i huset. Hon säger att det är tur att hon även i sin kommuntjänst jobbar med människor. För kundkontakten är en av de saker som hon kommer att sakna mest.

– Min kundkrets har alltid varit otroligt lojala. Jag är väldigt tacksam för dem, utan dem skulle Hobbyboden aldrig ha funnits!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Larsson

Ämnen du kan följa