Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Hur brukar vädret vara i påsk?

Varje gång en storhelg närmar sig börjar man fundera på hur vädret brukar vara. Det är lätt att göra statistik på storhelger som jul och nyår som alltid infaller på samma dagar.

SMHI:S VÄDERKRÖNIKA2009-04-03 14:34
Men när det gäller påsk och pingst blir det svårare för att inte säga omöjligt att göra en statistik på hur vädret brukar vara eftersom helgerna flyttar på sig från år till år. Påskdagen är definierad som första söndagen som infaller efter första fullmåne efter vårdagsjämningen. Det är den astronomiska definitionen. I praktiken tar man hänsyn till några gamla traditioner, vilket innebär att påskafton inte alltid infaller där den borde. Påskafton kan inträffa tidigast den 22 mars och senast den 25 april. Det är alltså 35 dagar, över en månad, som skiljer tidigaste och senaste möjliga datum åt. Vanligast förekommande datum är den 19 april. Den som tycker att påskhelgen flyttar lite hur som helst från år till år kan trösta sig med att sekvensen av påskhelger upprepas teoretiskt efter 5.7 millioner år. Förra året hade vi en mycket tidig påsk som bjöd på snö i landets södra delar. I år blir det 3 veckor senare och vi får relativt varmt och soligt i söder under veckan före. Lagom till helgen ser det ut att bli ostadigt och kyligare igen, det kan bli snö i norra Svealand och södra Norrland.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om