Vickelbygården återinvigd efter mångmiljonsatsning

Äldreboendet Vickelbygården i Skärblacka, återinvigdes igår efter en större renovering, som tagit ett år och totalt kostat mellan 40 och 45 miljoner kronor.

- Skönt att vara hemma igen, efter tiden på Söderport i Hageby, säger Inga Moberg, här med Vick enhetschefen Gunnel Olah.

- Skönt att vara hemma igen, efter tiden på Söderport i Hageby, säger Inga Moberg, här med Vick enhetschefen Gunnel Olah.

Foto: Forsby Jan

SKÄRBLACKA2011-09-08 15:33

- Men då ingår, förutom renoveringen och en satsning på innerträdgården, även nytt möblemang, berättade Birgitta Samuelsson från vård- och omsorgskontoret hos Norrköpings kommun.

- Och jag kan tillägga att en hel del möbler var så bra skick fortfarande, att det räckte med omklädning.

Under renoveringen evakuerades de cirka 60 boende, till nybyggda Söderport-boendet på Plåtslagaregatan i Hageby.

- Men efter att vi blev klara med renoveringen av Vickelbygården, så flyttade nästan allihopa tillbaka hit igen, säger Gunnel Olah, enhetschef på Vickelbygården.

- Och mitt intryck är att alla boende är väldigt nöjda med att komma tillbaka hit igen, efter att de fått ommålade lägenheter, ny takliftutrustning i alla lägenheter samt renoverade kök och allrum.

Sköter trädgården
En arkitektkonsult har också anlitats för att bland annat göra om belysningen och även vara med i färgvalen.

- Jag längtade tillbaka hit från Hageby, så det känns mycket skönt att vara här igen, säger Erik Andersson, en av de boende. Inte minst för att personalen är så gullig här.

- Dessutom har jag fått vara med och plantera blommor och grönsaker i nyrenoverade innerträdgården, vilket har varit roligt. Och där har vi dessutom fått en ny vattenfontän också.

Löser korsord
Även Inga Moberg är glad att vara tillbaka i sin lägenhet på Vickelbygården:

- Jag är nöjd med renoveringen, som har blivit fin, säger Inga när vi hälsar på henne i lägenheten där hon sitter och fördriver tiden med en av sin hobbies, att lösa korsord.

- Och det bästa tycker jag är det som finns i Hemmets Journal, säger hon.

Tårtkalas
Alla boende och anhöriga bjöds på tårta igår vid invigningen, där elever från Kulturskolan svarade för underhållningen. Däremot fick man klara sig utan kommunalrådet Kerstin Hildebrand (V), som var sjuk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om