Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Vände sin sjukdom till en tillgång

Epilepsin gjorde det svårt för Lisa Johansen att få ett arbete och hon ville inte bli sjukpensionär. Då beslöt hon sig för att starta eget. I dag driver hon ett företag inom massage och friskvård.

Eva Engman är florist. Hon visar den nya lokalen, som ligger i källaren under blomsterhandeln.  Foto: Janne Forsby

Eva Engman är florist. Hon visar den nya lokalen, som ligger i källaren under blomsterhandeln. Foto: Janne Forsby

Foto: Forsby Jan

SKÄRBLACKA2008-11-05 03:00
Sedan 1999 arbetar hon som certifierad massageterapeut. Hon arbetar främst med massage och med Cranio Sakral, som är en behandlingsmetod för centrala nervsystemet. Enkelt förklarat går metoden ut på att nerverna dras ut och läggs tillrätta. Metoden kommer från Danmark och är inte accepterad inom skolmedicinen. Även kosten har stor betydelse i Lisa Johansens behandlingsarbete, som att kroppen får de vitaminer och mineraler som den behöver. Det kan också handla om att utesluta vissa ämnen ur kosten berättar Lisa Johansen. Hon tror på sina behandlingsmetoder och på att hon kan hjälpa människor som lever med svåra smärtor.- Min ambition är att hjälpa dem som behöver hjälp, säger hon. Sågträffen firar fem år
Granne med Lisa Johansens företag ligger Sågträffens familjecentral som har funnits i fem år och som firar detta med kalas. I huset på Sågvägen samverkar öppna förskolan, barnhälsovården, socialtjänsten och mödravården. Familjecentralen har kommit att bli en viktig mötesplats för alla föräldrar i Skärblacka och främst för alla nyinflyttade, som saknar kontakter i samhället. Hit kan man komma för att ta en fika eller för att delta i några av de aktiviteter som erbjuds barn och föräldrar varje vecka. Många kommer också hit för att få stöd i sin föräldraroll.Familjecentralen i Skärblacka var den första som öppnade i kommunen och här samverkar kommun och landsting.Ann-Jeanette Nordberg och Berith Wickman arbetar som BVC-sköterskor. De har varit med från starten för fem år sedan och har bara positivt att säga om hur familjecentralen är uppbyggd och hur de arbetar.- Jag upplever att det är lättare för familjer att söka hjälp, när allt finns samlat under samma tak som det gör här, säger Berith Wickman. - Dessutom finns det olika kompetens här i huset, tillägger Ann-Jeanette Nordberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om