Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Svensk-tysk tradition

Ett givande utbyte som blivit en tradition. I förra veckan hade Mosstorpsskolan besök av elever och lärare från en tysk skola.

Under det svensk-tyska utbytet besöktes bland annat Ljusfors hembygdsgård.

Under det svensk-tyska utbytet besöktes bland annat Ljusfors hembygdsgård.

Foto: Fotograf saknas!

SKÄRBLACKA2009-04-29 03:00
Det tysk-svenska utbytet har genomförts för femte gången. I mars besökte 12 elever från årskurs 9 på Mosstorpsskolan och de tre ansvariga lärarna Jonas Carlsson, Christina Bechtel och Kalle Nilsson Lilienthal utanför Bremen.Och i förra veckan var det dags för de tyska eleverna med lärare att gästa Skärblacka.Landskamp
Det blev en späckad vecka med svenskundervisning, besök i Stockholm (på Vasamuséet och titta på en vaktavlösning), rådhusbesök där borgmästare Li Teske tog emot och berättade om Norrköping och framtiden, rundvandring vid industrilandskapet, beskåda hembygdsmuséet vid Ljusfors, Löfstad slott och familjemiddag med brännbollslandskamp mellan Sverige och Tyskland.Jobbat hårt
- Eleverna har jobbat hårt för att få ihop till utbytesresan. De har utfört vissa tjänster som till exempel städning och brödbakning.- Vi vill även tacka chauffören Börje Israelsson som skjutsat oss, säger fritidspedagogen Kalle Nilsson.Under utbytet bor eleverna hos värdfamiljer. Förhoppningen är att utbytet ska fortsätta.- Man kan se likheter och olikheter på ett tydligt sätt. Tyska eleverna tycker att skolmaten är en jätteförmån. De får köpa eller ta med eget. - De tycker att våra skoldagar är så långa. De slutar runt 13.30 fast de har å andra sidan mer hemarbete. I Sverige har vi en mer öppen atmosfär mellan elever och personal, påpekar Kalle Nilsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om