Skärblackas nya restaurang
En ny restaurang har öppnat i Skärblacka. Restaurang Eskil. - Nu får Skärblacka en mötesplats där alla kan trivas, säger ägaren Dick Fredriksson.
Matgästen Anders Leo blir serverad av praktikanten Linda Bodelsson.
Foto: Johansson Magnus
Raggmunk, kalops, fisk, bratwurst och kycklingklubba är exempel på vad som serveras. På fredagarna blir det alltid stek med potatisgratäng. På helgerna kan exempelvis plankstek finnas på menyn.- Allt är hemlagat. Ifrån potatismoset till bearnaisesåsen. Jag skulle aldrig ta krossade tomater på burk till exempel, säger Dick Fredriksson.Ska växa
79 stolsplatser finns för tillfället i lokalen. Det ska utökas med ytterligare ungefär 20 sittplatser när en uteservering ska byggas.- Vi har haft absolut fullt på lördagarna och lunchgäster har vi också många. Ändå har jag inte gjort av med en krona vad gäller reklam. Folk säger att de tycker maten är bra, säger Dick.Tre anställda och en praktikant jobbar i restaurangen. Dick har ordnat PRO-kväll med dragspel och räkmackor, vilket fyllde lokalen till sista plats och flera personer fick inte rum. Tanken finns dessutom på barnkväll med trollkarl och buffé.- Det har varit svårt att få tag på personal. Därför har väntetiderna varit för långa, men nu tror jag att den biten löst sig.All dricks som lämnas vid kassan skänks till barndiabetesfonden.- Målet är att detta ska vara en restaurang för alla människor, konstaterar Dick Fredriksson.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!