Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

"Personpusslet inte färdiglagt"

Pensionärerna på träffpunkten i Skärblacka tycker att kommunen informerat dåligt om hur det ska bli hos dem.

Träffpunkten. Pensionärerna på träffpunkten i Skärblacka tycker att kommunen borde informera bättre.

Träffpunkten. Pensionärerna på träffpunkten i Skärblacka tycker att kommunen borde informera bättre.

Foto: Mikael Strand

SKÄRBLACKA2016-03-21 10:30

I början av april är det tänkt att den nya organisationen ska träda i kraft på kommunens 13 träffpunkter.

Men det nya personalpusslet är inte färdiglagt. I slutet av förra veckan kom därför beskedet: den nuvarande personalen på träffpunkten i Skärblacka får vara kvar till den 31 maj.

Siv-Britt Forsberg, 75, hörde för någon vecka sedan av sig till Folkbladet och berättade att hon och de andra som brukar besöka träffpunkten i Skärblacka inte fått någon information om vad som ska hända hos dem.

Det enda de visste var att de två som arbetar där i dag ska sluta. Men inte vem eller vilka som kommer i stället.

– Vi har inte fått någon information. Det tycker jag är väldigt dåligt, sa Siv-Britt Forsberg när Folkbladet vid lunchtid på onsdagen besökte träffpunkten.

– Vi vill ha personalen som är nu kvar, men det får vi ju inte. Nu ska det vara ny personal, och man vet ju inte ett dugg om dem. Det har inte presenterats vilka som kommer.

Samma frustration mötte vi hos de andra besökarna, som Arnold, 90, och Gun Bjärbom. De är skeptiska till det nya och tror inte att det blir bättre.

I dag arbetar två undersköterskor på träffpunkten. En av dem, Agneta Pettersson, har haft anställning som aktivitetsledare. Ingen av dem har sökt tjänsten som aktivitetsledare i den nya organisationen.

De kommer att ha kvar sina jobb i kommunen, i en personalpool inom hemtjänsten.

Vid Folkbladets besök visste Agneta Pettersson inte mer än att kommunen lovat att det skulle finnas personal på plats.

– Jag är ledsen att vi inte kan ge mer information, sa hon med anledning av pensionärernas frågor.

Birgitta Jansson, verksamhetsutvecklare för de 13 träffpunkterna, hänvisade förra veckan till de chefer som har hand om rekryteringen.

– Tanken var att alla träffpunkter skulle ha sina aktivitetsledare på plats den 1 april, och så kommer det att vara på många ställen, men inte riktigt överallt, sa Birgitta Jansson.

I Skärblacka ska bemanningen vara 1,25. Det är inte klart med namn där ännu.

På torsdagen meddelade områdeschef Elisabeth Heigl enhetschefen i Skärblacka att de som jobbar där i dag får vara kvar till den 31 maj.

Personalpusslet är inte färdiglagt, säger Heigl. Alla som ingår i den nya organisationen på träffpunkterna har inte heltid, och en del får, utifrån egenskaper, dela sin tjänst med andra träffpunkter. I Skärblacka, där man en dag i veckan har en finsk träffpunkt, krävs det någon som kan tala finska.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om