Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Laddar inför Nobelfesten

Nobelfesten nästa!Det är vad som gäller för stjärnkocken Morgan Lundin, 38, som till vardags driver restaurangen Lingon & Dill i Skärblacka, men som engagerats till den här "Festernas fest" i Stockholm.

- Vässaat och klart! konstaterar stjärnkocken Morgaon Lundin inför uppdraget att laga mat till Nobelfesten, och visar skärpan genom att snitta upp pappret hur lätt som helst.

- Vässaat och klart! konstaterar stjärnkocken Morgaon Lundin inför uppdraget att laga mat till Nobelfesten, och visar skärpan genom att snitta upp pappret hur lätt som helst.

Foto: Janne Forsby

SKÄRBLACKA2012-10-23 20:33

- Det blir fjärde Nobelfesten för min del, men det känns lika roligt varje gång att få ett sånt här hedersuppdrag, säger han. Och det blir säkert lika stressigt och nervöst som tidigare år.

- Inget får ju gå fel med maten på en Nobelfest, för då skulle det ju bli rubriker över hela världen och det vill man förstås undvika...

Hur känns det då att få laga mat till kungafamiljen, Nobelpristagarna och alla hedersgästerna?

- Det känns förstås jätteroligt att få laga mat till alla dessa intelligenta pristagare, som ju forskar fram så mycket bra för mänskligheten, men givetvis även till vår trevliga kungafamilj.

Vad ser du mest fram emot?

- Det är alltid kul att träffa de andra cirka 40 kockarna som är med tillsammans med 220 servitörer. Och framförallt är det roligt att inspireras av den hemliga trerättesmiddagen som vi ska laga till de cirka 1 400 gästerna.

Läs mer i onsdagstidningen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om