Krögarparet Morgan Lundin, 41, och Emelie Jeppsson, 33, håller på att, genom hårt arbete, tolv till sexton timmars arbetsdag, och en mat utöver det vanliga, på sin restaurang Lingon & Dill, att sätta Skärblacka på kartan.
Båda är kockar, som har arbetat på toppkrogar runt om i världen. Morgan Lundin, 2004 Årets kock på Grönland, och sex gånger en av 42 Nobelkockar, har arbetat med kockar som Gordon Ramsay i London, Marcus Samuelsson i New York, och Hubert Förster i Dorotea.
Paret Lundin och Jeppsson, sambor sedan flera år tillbaka, träffades första gången på Grönland, där de både jobbade. Ingredienser i maten kunde vara myskoxe och grönlandshaj. Vilket var utmaningen i den kocktävling som Morgan Lundin vann. Han beskriver en "lång, brun, halvblind stackars haj".
– Jag gjorde en karibisk touch på den, pocherade den i kokosmjölk, med någon tomatmarmelad.
Morgan Lundin, som kommer från Arvidsjaur, berättar om hur han blev kock av en slump, när han inte kom in på den ekonomiska linjen. Han beskriver sig själv som en krävande skolelev, som alltid sagt vad han tycker, "väldigt obekväm, i alla lägen".
– Så jag passar perfekt i det här yrket, säger han och skrattar.
– Man ska veta vad man vill. Man ska kunna hålla fast vid sina idéer, tro på sig själv, veta vad man vill, och få andra att tro likadant, och följa en.
Morgan Lundin berättar vidare, om drivkraften och kicken i att hela tiden resa till ett nytt land, med en ny kultur och en ny mat.
Han såg World Trade Center brinna den 11 september, och talar om att många krogar i New York fick slå igen, då folk inte åt ute längre.
Och han berättar om villan i Arvidsjaur som han blåste ur och förvandlade till en toppkrog där bil- och däcktillverkare som testar sina produkter i Norrland var frekventa gäster.
Att öppna en riktigt bra restaurang på en mindre ort, att överraska folk, och skapa ett favoritställe som ligger lite off, det gillar Morgan Lundin och Emelie Jeppsson.
De hamnade i Norrköping tack vare en god vän i Skärblacka. Efter restaurangjobb i stan fick Morgan Lundin år 2012 tips om en lokal på Eskilsvägen i Skärblacka, och något år senare det gamla posthuset vid Centralplan.
Här byggde krögarparet, som flyttade till Skärblacka, restaurangen från grunden. De har gjort allt själva, tapetserat och byggt baren, med inspiration från en krog i New York.
Namnet Lingon & Dill kommer från de två vanligaste garnityren vid en svensk lunch.
White Guide listar Sveriges bästa restauranger. Varför är inte Lingon & Dill med?
– Men vi är ju en enkel arbetarlunchrestaurang. Det är det vi vill vara, säger Morgan Lundin.
Ett blygsamt uttalande, då krögarparet tagit lunchmaten till nya nivåer, vilket får folk att åka från Norrköping, Finspång och Linköping för att äta i Skärblacka.
– Vår ambition är att se våra stamgäster glada, om och om igen. Och kanske få nya gäster, och cateringkunder, säger Morgan Lundin som känner stödet från Skärblackaborna.
Mitt emot restaurangen har krögarparet också öppnat ett kafé, ett bageri, med glass. Och i april tar de över Norsholms slusscafé, där de tänker sig en lightversion av verksamheten i Skärblacka, med glass och mat, öppet året om.