De nyrenoverade lokalerna i centrala Skärblacka har precis färdigställts. Bara några detaljer återstår innan allt är helt klart. I kassan står Morgan och tar emot gäster som ätit lunch medan Emelie lagar maten i köket.
– Det är jättekul att se hur likt det blev. Det var speciellt att först se ritningar på papper och sedan se hur bra det blev i verkligheten, säger Emelie Jeppsson.
De anlitade en inredningsarkitekt för att göra om i matsalen. Att renoveringen råkade inträffa samtidigt som de firar att restaurangen fyller tio år, var bara en tillfällighet. Det var inget som var planerat.
– Vi hade tankarna för ett år sedan att göra om inredningen. Det tar tid att genomföra. Men att det skulle sammanfalla med firandet, det tänkte vi inte på, berättar Morgan Lundin.
Det mesta av renoveringen är klart. Det återstår bara några lampor som ska sättas upp. Köket är detsamma sen tidigare och där gör paret all mat tillsammans.
– Vi växlar lite med vad vi gör för att få variation. Ett tag är det Emelie som gör det varma och jag gör bröd och sallader. Sedan kan vi byta när vi känner för det, förklarar Morgan.
Efter att ha jobbat på Grönland, haft restaurang i Norrland och jobbat på erkänd Michelinkrog, kan steget till Skärblacka tyckas något annorlunda.
– Det var slumpen. En kompis ringde och frågade om jag ville jobba här. Jag flyttade hit och efter ett tag hittade vi den här lokalen.
Hittills har krögarparet mestadels haft öppet för lunch och anordnat catering. Men nu vill de ändra lite på konceptet.
– Vi tänker öppna upp mer på kvällar. Där vi hoppas att de som bor i samhället tar cykeln hit i stället för att åka in till Norrköping, säger Morgan.
I lokalerna finns diplom och priser paret vunnit i olika matlagningstävlingar. Bland annat har de vunnit grill och BBQ-SM i olika kategorier. Och grillning är något som de har tankar på att ta med mer på menyn.
– Vi vill att BBQ:n ska vara "the real deal". Man ska känna att det är genuint och bra, säger Morgan.
Trots att de drivit restaurangen under ett decennium, kommer de jobba vidare som vanligt.
– Vi brukar inte fira. Vi är i första hand kockar som gillar att stå i köket, förklarar Emelie.