Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Här kommer det svenska grillandslaget

Lingon & Dill BBQ Team skördar nya framgångar. Efter en totalseger i SM i Grill & BBQ i helgen kan de titulera sig svenska grillandslaget.

Lingon & Dill BBQ Team. Michael Bonta, Morgan Lundin och Emelie Jeppsson från Skärblacka och Norrköping, här vid tävling i USA, är nu det svenska grillandslaget.

Lingon & Dill BBQ Team. Michael Bonta, Morgan Lundin och Emelie Jeppsson från Skärblacka och Norrköping, här vid tävling i USA, är nu det svenska grillandslaget.

Foto: Privat

Skärblacka2021-09-22 16:00

Den framgångsrika trio består av Morgan Lundin och Emelie Jeppsson som driver restaurangen Lingon & Dill i Skärblacka, samt Michael Bonta som arbetar på Tullhuset Seaclub i Norrköping.

Vid SM i Grill & BBQ i Landskrona i helgen tog de hem totalsegern, med sammanlagt höga poäng och pallplats i flera kategorier. Med det följer en hedersam titel för de svenska mästarna.

– 2018 införde de att det laget som vinner SM blir även det officiella svenska grillandslaget. Så nu är vi svenska grillandslaget och vi ska åka till Belgien nästa år och representera Sverige i VM där, berättar Morgan Lundin.

Åhå, stort!

– Ja, och så slipper vi betala också. Det är Svenska Grillfrämjandet som står för fiolerna där.

Annars när laget är ute och tävlar, vilket de gjort flitigt, är det den egna restaurangen Lingon & Dill som sponsrat.

Laget fick med sig flera pokaler hem, efter att bland annat ha fått guld i kategorierna lax och kyckling och silver i revbenskategorin. Och i freestylekategorin dessert kammade laget hem ett guld.

Totalt deltog tolv lag i Grill & BBQ-SM. 

– De lagen som var där var väldigt duktiga, så det var ju roligt, för det är ju inte roligt att vinna om ingen är bra, säger Morgan Lundin.

– Att vara ett svenskt officiellt landslag, det känns ju jäkligt roligt. Att bara ha haft den titeln i sitt liv, att vara ett svenskt landslag i någonting, det är ju fantastiskt kul!

I februari åker laget till Texas, inbjudna igen till den stora grilltävlingen där.

Karta: Restaurang Lingon & dill
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!