Den framgångsrika trio består av Morgan Lundin och Emelie Jeppsson som driver restaurangen Lingon & Dill i Skärblacka, samt Michael Bonta som arbetar på Tullhuset Seaclub i Norrköping.
Vid SM i Grill & BBQ i Landskrona i helgen tog de hem totalsegern, med sammanlagt höga poäng och pallplats i flera kategorier. Med det följer en hedersam titel för de svenska mästarna.
– 2018 införde de att det laget som vinner SM blir även det officiella svenska grillandslaget. Så nu är vi svenska grillandslaget och vi ska åka till Belgien nästa år och representera Sverige i VM där, berättar Morgan Lundin.
Åhå, stort!
– Ja, och så slipper vi betala också. Det är Svenska Grillfrämjandet som står för fiolerna där.
Annars när laget är ute och tävlar, vilket de gjort flitigt, är det den egna restaurangen Lingon & Dill som sponsrat.
Laget fick med sig flera pokaler hem, efter att bland annat ha fått guld i kategorierna lax och kyckling och silver i revbenskategorin. Och i freestylekategorin dessert kammade laget hem ett guld.
Totalt deltog tolv lag i Grill & BBQ-SM.
– De lagen som var där var väldigt duktiga, så det var ju roligt, för det är ju inte roligt att vinna om ingen är bra, säger Morgan Lundin.
– Att vara ett svenskt officiellt landslag, det känns ju jäkligt roligt. Att bara ha haft den titeln i sitt liv, att vara ett svenskt landslag i någonting, det är ju fantastiskt kul!
I februari åker laget till Texas, inbjudna igen till den stora grilltävlingen där.