Föreläste för 600 elever om mobbning och etik
Vad händer om man blir mobbad eller kränkt på internet? Det fick 600 elever i Skärblacka med omnejd veta mer om igår i Folkets Hus, när de gästades av IT-pedagogen Niclas Ottosson från Stockholm.
– En nyttig föreläsning, där jag fick veta mer om regler och lagar på internet, tyckte eleven Andreas Heinanen från Mosstorpsskolan som här ses med pappa Mika, som också lyssnade på IT-pedagogen Niclas Ottossons föreläsning.
Foto: Titti Olovsson
Vad gör man då om man känner sig kränkt och trakasserad på nätet?- Först ska man kontakta personen som lagt ut materialet. Och fungerar inte det, tar man kontakt med den aktuella saiten och försvinner det ändå inte, ska man i tredje hand polisanmäla händelsen om man tror att det är ett lagbrott.Du föreläste även för skolpersonal och föräldrar i Skärblacka?- Ja, för ofta vet inte föräldrarna lika mycket som barnen och ungdomarna om "livet på internet". När jag föreläser för barn så pratar jag om vad de ska tänka på. När jag föreläser för föräldrarna handlar det mer om att de ska ge barnen verktyg för att möta de saker och faror som finns ute på nätet. Och dit kommer föräldrarna endast genom att själv skaffa sig kunskap om världen ute på nätet.600 elever deltog
Det var rektorn Susanne Söderlund från Kimstad- och Grebyskolorna som ordnade den här föreläsningen om datorer och vad som händer när våra unga är ute på internet.- Förutom 600 elever från Skärblackaspåret, det vill säga Grebyskolan, Kimstadskolan, Mosstorpskolan, Parkskolan och Vånga skola, hade vi även en speciell föreläsning med Niclas för vår personal och elevernas föräldrar.Uppskattande föräldrar
- Glädjande nog kom det en hel del föräldrar och personal och jag tror det var en givande och uppskattad föreläsning som Niclas bjöd på, för vi vet nog inte allt, som våra barn och ungdomar gör och ibland drabbas av ute på nätet.