Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Familj känner sig förd bakom ljuset

På Orrspelsvägen är familjen Hjelte upprörd över de rostiga lyktstolparna som skämmer gatan.
- Det gör att området ser slarvigt ut, tycker Yvonne Hjelte.

Varje tisdag är det torghandel på Centralplan. Stig-Erik Fröjd från Norrköping säljer frukt- och grönsaker från länet. Många av kunderna är äldre, som Evy och Hans Linder.

Varje tisdag är det torghandel på Centralplan. Stig-Erik Fröjd från Norrköping säljer frukt- och grönsaker från länet. Många av kunderna är äldre, som Evy och Hans Linder.

Foto:

SKÄRBLACKA2006-09-27 06:00
Hon har sökt ansvariga på kommunen ett flertal gånger för att få besked om vad kommunen tänker göra åt de bruna och rostiga stolparna men utan resultat.
- Vi känner oss åsidosatta och lite förbaskade faktiskt. Vi kunde åtminstone få besked, säger Yvonne Hjelte.
Enligt Yvonne ser hela området runt omkring likadant ut, med rostiga lyktstolpar. Nu har Yvonne tröttnat och vill att kommunen ska göra någonting åt stolparna.

Rostiga men friska
Paul Lundmark är drift- och underhållsingenjör på tekniska kontoret och ansvarar för tillsynen av kommunens samtliga lyktstolpar.
- Vissa stolpar kan vara rostiga men ändå helt friska och klarar av det tryck som krävs. Men vi kontrollerar samtliga stolpar och deras hållbarhet. I år har vi gått igenom ungefär 300 stycken och av dem bytte vi bara ut sex stycken. Däremot målade vi om betydligt fler.

Vänta ännu ett år
Eftersom årets kontroll av stolpar i kommunen redan är genomförd, så tror Paul Lundmark att familjen Hjelte måste vänta till nästa år, innan man får stolparna på sin gata kontrollerade och kanske åtgärdade.

Lokala odlare
Varje tisdag är det torgdag på Centralplan. Här kan man köpa frukt och grönt, fisk, kläder och sedan några veckor tillbaka också bröd. Det är Skärblackas enda bageri som har valt detta försäljningssätt för att nå kunderna.
- Försäljningen går jättebra. Det finns pensionärer med rullatorer som inte orkar gå till bageriet men som kommer hit till torget istället. Vi ligger lite udda till, säger Marika Forsblom som arbetar på bageriet.

Frukt och grönt
Bredvid hennes brödstånd står Stig-Erik och Yvonne Fröjd från Norrköping med sitt frukt- och grönsaksstånd. På tisdagarna bedriver de torghandel i Skärblacka, andra dagar är de i Finspång och Valdemarsvik.
Stig-Erik Fröjd är noga med att påpeka att nästan alla hans varor kommer från odlare i Östergötland.
- Vi har en trogen kundkrets här i Skärblacka. Tidigare var det mest äldre som handlade av oss men nu är det mer blandat. På somrarna är det många turister som köper frukt och bär av oss, berättar Stig-Erik Fröjd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om