Cocosbollsfabriken startades 2012 av Karin Jacobsson och från förra året har tillverkningen skett i Skärblacka. Nu står det klart att Norrköpingsbageriet Sockerbagarnas delikatesser kommer att förvärva Cocosfabriken från den 1 september.
Ägaren av Sockerbagarnas delikatesser Daniel Carlsson skriver i ett pressmeddelande: "Den 18 november för åtta år sedan försvann vårt bageri i Lindö ner vid en brand som troligen var anlagd. Nu åtta år senare jobbar vi fortfarande på för att vara ett förstahandsval när det gäller bröd, tårtor och konditoriprodukter. Nu åtta år senare jobbar vi fortfarande på för att vara ett förstahandsval när det gäller bröd, tårtor och konditoriprodukter. Men man kan aldrig sluta att utvecklas så nu känner vi att det är dags att ta ett steg till och äntligen bli riktiga 'Sockerbagare' "
Den 1 september går man alltså över till att även tillverka gammeldags cocosbollar, gammeldags karameller och dylikt. Dessutom tar man över produktionen och patentet av nostalgigodiset "Norrköpings-fläsk" vars recept fortfarande hålls hemligt.
011-200 472