Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Cocosbollar görs i ny regi

Sockerbagarnas delikatesser förvärvar Cocosbollsfabriken i Skärblacka. Från första september tar man över tillverkningen av bland annat cocosbollar och "Norrköpingsfläsk".

Byter ägare. En gammaldags cocosbulle, tillverkad på Cocosbollsfabriken.

Byter ägare. En gammaldags cocosbulle, tillverkad på Cocosbollsfabriken.

Foto: Magnus Andersson

SKÄRBLACKA2017-08-02 16:27

Cocosbollsfabriken startades 2012 av Karin Jacobsson och från förra året har tillverkningen skett i Skärblacka. Nu står det klart att Norrköpingsbageriet Sockerbagarnas delikatesser kommer att förvärva Cocosfabriken från den 1 september.

Ägaren av Sockerbagarnas delikatesser Daniel Carlsson skriver i ett pressmeddelande: "Den 18 november för åtta år sedan försvann vårt bageri i Lindö ner vid en brand som troligen var anlagd. Nu åtta år senare jobbar vi fortfarande på för att vara ett förstahandsval när det gäller bröd, tårtor och konditoriprodukter. Nu åtta år senare jobbar vi fortfarande på för att vara ett förstahandsval när det gäller bröd, tårtor och konditoriprodukter. Men man kan aldrig sluta att utvecklas så nu känner vi att det är dags att ta ett steg till och äntligen bli riktiga 'Sockerbagare' "

Den 1 september går man alltså över till att även tillverka gammeldags cocosbollar, gammeldags karameller och dylikt. Dessutom tar man över produktionen och patentet av nostalgigodiset "Norrköpings-fläsk" vars recept fortfarande hålls hemligt.

011-200 472

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!