Från korvförsäljare till ägare av ett medelstort företag, med över 30 anställda under högsäsongen!
Den utvecklingen har Ari Kaihola, 63, från Skärblacka upplevt under sitt yrkesliv.
- Det har varit en spännande, men också krävande resa, säger Ari, när vi träffar honom tillsammans med sonen Fredrik på NBM, Norrköpings Bandtransport & Miljöservice i Skärblacka.
Ni ligger i ett av Skärblackas industriområden, men verkar leva en ganska anonym tillvaro?
- Ja, för allmänheten i Skärblacka är vi helt okända, trots att vi nu funnits här i snart tio år. Det förekommer fortfarande att folk tittar in och frågar vad vi sysslar med.
Vad kan det bero på?
- Vi jobbar ju nästan helt och hållet på andra orter, även om vi har lite uppdrag till Billerud. Men de flesta kunderna har vi i och runt Norrköping och sedan ända ner till Skåne.
Köpte korvkiosk
Hur kom det sig att du hamnade i korvsäljarbranschen under några år?
- Det började med att jag på 1970-talet slutade på Billerud, när jag och min fru Elisabeth fick möjlighet att köpa en korvkiosk på Stationsvägen. Den är fortfarande kvar, men är idag mer pizza- och kebabkiosk medan vi hade tips, tidningar, systembolagsombud, grillavdelning och snabbköpsaffär.
- Efter några tuffa år, med arbetspass på ofta uppåt 12-13 timmar per dag, sålde vi kiosken. Istället läste jag till maskiningenjör och började på ett ingenjörsföretag i Malmö.
- Vi byggde Mönsterås bruk och där lärde jag mig grunderna i den här branschen. Därefter startade jag och min fru Elisabeth eget företag och så småningom kom även vår son Fredrik in i vårt familjeföretag.
Läs mer i tidningen