Lärare polisanmäld misstänkt för sexualbrott

"Vi fick vetskap om det här i fredags och agerade direkt", säger skolans rektor.

Läraren ska ha polisanmälts av en privatperson, inte av skolan.

Läraren ska ha polisanmälts av en privatperson, inte av skolan.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Sexualbrott mot barn2019-09-30 17:00

Läraren som polisanmälts efter misstanke om att han ska ha sexchattat med en minderårig flicka har stängts av från sitt arbete på en högstadieskola, där det pågår en intern utredning.

– Vår HR-avdelning sköter den interna utredningen. Vi kommer att lämna över allt vi har till polisen, säger skolans rektor.

Det var i fredags som lärarens sexchatt ska ha skärmdumpats och lagts ut på nätet och så fort skolan fick kännedom om detta ska man ha vidtagit åtgärder.

–  Den här personen jobbar inte kvar hos oss. Det hade varit omöjligt oavsett skuldfrågan med tanke på den ryktningsspridning som dragit i gång, säger rektorn.

Ett av ryktena som florerar är att mannen ska ha fått sparken från det jobb han hade innan han började som lärare på er skola, just för att han betedde sig olämpligt, eller rent av olagligt, mot de flickor han ansvarade för, vad visste ni om det när han anställdes?

–  Det är ingen information som nått mig, det vore förfärligt om det var så. Om vi har brustit i klagomålshantering är det ofrånkomligt så att jag själv och personalen frågar oss om vi kunde gjort mer. Samtidigt ska man komma ihåg att det är den som begått brottet som begått brott. Personalavdelningen och företagshälsan finns för de anställda och elevhälsan har frigjorts för att finnas tillgängliga för elever, säger rektorn.

Läraren är inte misstänkt för att ha utsatt någon elev på den skola han jobbade på.

– Det här är en mardröm och en krissituation som vi får hantera en dag i taget, säger rektorn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!