Fastighetsjätte köper anrika byggnaden i Norrköping

Nu säljer Pingstkyrkan Renströmmen 9 i centrala Norrköping. Köpare är fastighetsbolaget Magnentus som tillträder som ägare i månadsskiftet september-oktober.

Renströmmen i hörnet Drottninggatan-Slottsgatan.

Renströmmen i hörnet Drottninggatan-Slottsgatan.

Foto: Eva Jensen

Restaurang2024-09-16 16:10

På måndagseftermiddagen kom nyheten: Magnentus Capital AB förvärvar fastigheten Renströmmen 9 i centrala Norrköping från Pingstkyrkan. Det är ett kvarter med en total yta på 13 500 kvadratmeter där det finns hotell, restaurang, bostäder och en kyrka.

– Vi är otroligt glada över att få förvärva kv Renströmmen 9. Detta är ett kvarter som verkligen passar oss, både lägesmässigt och med den mix av innehåll som finns, kommenterade Magnus Malm, ägare till Magnentus-koncernen i ett pressmeddelande.

Vi frågar Magnus Malm vilka planer Magnentus har för fastigheten?

– För vår del handlar det om att ta över fastigheten och fortsätta förvalta den som de nuvarande ägarna gör. Det finns inte några stora planer på förändringar på fastigheten, säger Magnus Malm.

Ni äger ju fler fastigheter i det här området, har ni fler tankar på förvärv i den här delen av staden?

– Ja, vi gillar ju att äga fastigheter i de kvarter där vi redan finns. Då kan man sätta sin egen prägel på dem, jobba för att få vissa hyresgäster hit och så vidare så det har vi absolut.

undefined
Magnus Malm, grundare och ägare av Magnentus.

Har ni fler förvärv i pipelinen?

– Vi håller på att diskutera om några fastigheter men vi vill finnas väldigt centralt i Norrköping, i princip i de områden vi redan finns. Vi har inga planer på några yttre områden eller så.

Dagens bestånd för Magnentus ligger i dag på ungefär 110 000 kvadratmeter fördelat på runt 50 fastigheter.

När det gäller affären med Renströmmen 9 är även nuvarande ägaren Pingstkyrkan nöjd.

– Att avyttra vår vackra fastighet till Magnentus känns naturligt för oss, då vi vill fortsätta fokusera på vår kärnverksamhet att bedriva kyrka, restaurang och konferens säger Kenneth Wåhlberg på Pingstkyrkan i ett pressmeddelande.

undefined
Kenneth Wåhlberg på Pingstkyrkan tycker att avyttringen känns naturlig.

– Magnentus är den köpare vi önskade till denna fastighet, en lokal aktör som med närvaro utvecklar och tillför nya tankar och dimensioner till centrala Norrköping och därmed ökar attraktiviteten ytterligare i Norrköpings stadskärna. Vi i Pingstkyrkan kommer fortsätta våra verksamheter i fastigheten precis som tidigare, men som hyresgäst till Magnentus.

Tillträde till fastigheten sker i månadsskiftet september/oktober 2024.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!