Bild från förr
Det gällde nog även förr och i så fall passade väl alla tre argumenten bra in på Grand Restaurant Kneippbaden, som ses här på vykortet och uppfördes i början av 1900-talet, precis vid Strömmen och mitt emot Femöresbron.
Restaurangen, men även Femöresbron byggdes för gästerna på kuranstalten, så att de efter ett besök på restaurangen kunde ta sig över Strömmen för en avkopplande promenad i Folkparken och Åbackarna.
Bron skymtar för övrigt i bakgrunden på vykortet, som är från början av 1900-talet.
Kuranstalten invigdes den 10 mars 1898. Det var en kombinerad bad- och hotellanläggning, med ett badhotell, ett pensionat, en restaurang och ett antal större villor med uthyrningsrum.
Behandlingen byggde på kallvattenterapi, som ansågs hälsobefrämjande, enligt en metod som var utvecklad av den tyske prästen Sebastian Kneipp.
Han fick också ge namn åt den här stadsdelen i Norrköping.
När kurbadet lades ned 1918, hade över 200 000 patienter behandlats enligt den här vattenmetoden.
1929 köptes restaurangen av Immanuelskyrkan och fick då namnet Strandborgen.
Byggnaden revs 1966 och idag står det ett antal villor på den här tomten, med adress Kneippgatan 36-38 och precis som förr med ett mycket bra läge, läge och läge!
Femöresbron revs 2016 på grund av säkerhetsskäl, men Norrköpings kommun har ju beslutat att bygga en ny Femöresbro på exakt samma plats.
Senaste beskedet är att en ny Femöresbro ska finnas på plats under våren 2025.