Han öppnade upp uteserveringen för ungefär en vecka sedan och märker av att många vill komma ut och träffas igen.
– Fast det är svinkallt så märks det att folk börjar bli lite sugna.
Men det är inte som "vanligt" på Knäppingen, varken på uteserveringen eller inne i restaurangen. Corona märks av och då inte bara som ett utbud bland ölsorterna.
– Vi har tagit våra egna beslut och glesat ut mellan borden. Vi har satt upp lappar och sedan är det bara bordsservering och inte barhäng som gäller, säger Sebastian Alegria.
Han säger "egna beslut" därför att han saknar direktiv på hur och vad man egentligen ska göra som restaurangägare.
– Folkhälsomyndigheten ger ju bara riktlinjer, och sedan är det upp till varje restaurangägare att tolka dem. Jag tycker att de lämnar över ett för stort ansvar till oss krögare. Det vore enklare om de eller kommunen kom med lappar vi kunde sätta upp med "det är det här som gäller".
Själv tycker han att man på Knäppingen lyckas hålla distansering mellan gästerna, genom att exempelvis ta bort bord. Men i en bransch som, liksom många andra, drabbas hårt med vikande intäkter, ser han hur vissa krögare struntar i riktlinjerna.
– Det är bara att gå runt och kolla så ser man att det finns många som inte följer dem. Det är sjukt svårt just nu, det är många företag som går på knäna. Man skriker efter pengar och då är det lätt att köra på som förra året.
Att kommunen nu ska gå ut och informera om vad som gäller, tycker han låter bra:
– Det låter underbart. Kör. Kom gärna med mer regler, så att det bli lika för alla. Alla vill ha folk, restauranger går på knäna, men vi behöver få hjälp från kommunen.
Melek Ertas driver uteserveringen Trädgår'n. Även han tycker att det är bra att kommunen går ut och informerar.
– Det är alltid något man missar i det här informationsflödet. Jag tror att alla vill att det ska fungera, säger han.
Att få människor att hålla distans, tycker han inte är något problem.
– Vi har en stor uteservering. Och vi har inte bord och stolar, utan större soffgrupper, med större utrymmen. Sedan är det ju inte rusning till att gå ut i dag....Men vi har personal och vakter och värdar som håller koll.
Han menar att atmosfären ändrats, om man jämför med tidigare år:
– Det är inte barhäng längre, och folk rusar inte till dansgolvet. Det är lugnare, folk sitter ned, säger Melek Ertas.