Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ukraina och nostalgi i fokus på Rejmyre Marken

115 knallar var anmälda när Rejmyre Marken för 36:e gången ägde rum i den lilla orten med det kända glasbruket. Reijmyre IF:s egna knallar gick över förväntan. "Vi har sålt väldigt mycket tycker jag", säger Roger Hjalmarsson.

Rejmyre marken lockade många besöker 2024.

Rejmyre marken lockade många besöker 2024.

Foto: David Hernqvist

Rejmyre2024-07-24 10:00
undefined
Rejmyre marken lockade många besöker 2024.

Lämmeltåget av bilar åkte mot Rejmyre när det var marknadsdag på onsdagen. Populära Rejmyre Marken drar vissa år till sig nästan 10 000 besökare. Och knallar från landets olika hörn.

undefined
En knall som satsade på nostalgi var Björn Schepps.

En knall som satsade på nostalgi var Björn Schepps. Han avslöjar att han är pappa till deckardrottningen Emelie Schepp. Men det var inte kriminalromaner han sålde den här dagen – utan CD-skivor.

– Det går åt faktiskt, även om det inte säljer lika bra som förr såklart. Jag har mycket gamla grejer, dansband är det populäraste men även Creedence Clearwater och Bruce Springsteen.

undefined
Felicia Larsson hade kört ner sylten från Karlstad och sålde sylt och ostkaka från familjeföretaget Mor Carinas.

Felicia Larsson hade kört ner från Karlstad och sålde sylt och ostkaka från familjeföretaget Mor Carinas. Det var första gången för henne i Rejmyre, knallen har tidigare skötts av hennes pappa.

– Ostkakan är lite annorlunda, det är en värmländsk variant där jag använder sötmandel i stället för bittermandel.

Vilken sylt säljer bäst?

– Hjortronsylt är en favorit hos många, men även jordgubb och hallon går bra.

undefined
Maria "Ballongprinsessan" Byqvist hade sytt upp en egen ukrainsk folkdräkt.

Utmärkelsen för årets mest utstickande klädsel går till Maria ”Balongprinsessan” Byqvist.  Alla pengar hon drar in går till en insamling för behövande i Ukraina. Hon hjälper nätverket ”Smeder utan gränser”.

– Det är en ukrainsk folkdräkt som jag faktiskt har sytt själv, den är inspirerad av Ukrainas färger som du ser. Det tog 80 timmar att sy den och det gjorde jag färdigt på en vecka, säger hon.

undefined
Marknadsgeneral vid Reijmyre IF Emelie Brink.

Efter de tunga coronaåren verkar marknaden var på återgång, i alla fall när det gäller knallar. Marknadsgeneral vid Reijmyre IF Emelie Brink berättade på onsdagsmorgonen att 115 knallar var anmälda. Något av ett uppsving efter att de senaste åren legat runt 100-strecket.

– Vi förväntar oss 115 ungefär. Det här en av de viktigaste dagarna för föreningen på året när det gäller inkomster, säger hon.

undefined
Roger Hjalmarsson och Veronica Hjalmarsson säljer godis, lotter och gosedjur i Reijmyre IF:s regi.

Runt om på Rejmyre marken hade föreningen flera av sina egna knallar. Där man sålde lotter, godis, gosedjur och pasta. Roger Hjalmarsson har haft fullt upp med dottern Veronica Hjalmarsson under dagen. Det har gått över förväntan menar han.

– Jag brukar vara med varje år på marknaden, jag måste säga att vi sålt väldigt mycket i år, mer än jag trodde. Kanske står vi på ett bra ställe, skrattar Roger Hjalmarsson.

undefined
Rejmyre Marken vid det välkända glasbruket.
undefined
Mikael Maasing från Rejmyre smedja smidde timmerhållare som skulle skänkas till Ukraina.
undefined
Finspångsfamiljen Reimertz besökte Rejmyre Marken i år.
undefined
Daniel Braesch, från Norrköping sålde sin egen fantasybok. Den första delen i en trilogi.
undefined
Sandra Hansson var här för andra året och sålde keramik som hon drejat själv.
undefined
Räddningstjänsten i Rejmyre visade upp sina fordon för nyfikna.
Karta: Rejmyre
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!