Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Tusenkonstnären som flyttade in och charmade Rejmyre

Rejmyreentreprenören Johanna Ahlin är nominerad till Årets Finspångare. "Jag blir varm i själen", säger den zumbafrälsta tusenkonstnären.

Johanna Ahlin är tusenkonstnären som hittat hem med sin familj i det herrgårdsliknande huset med utsikt över stora delar av Rejmyre. Bland annat brinner hon för zumba.

Johanna Ahlin är tusenkonstnären som hittat hem med sin familj i det herrgårdsliknande huset med utsikt över stora delar av Rejmyre. Bland annat brinner hon för zumba.

Foto: Mikael Grip

Rejmyre2020-12-05 10:00

Ett möte med Johanna Ahlin är energifullt och det sprudlar av idéer och historier.

– Jag har alltid varit så och gillar att ha många bollar i luften, säger Johanna, som har ett passande namn på ett av sina företag, Tusen bollar.

Vi ses i den väldiga "gamla skolan" på kullen med utsikt över stora delar av Rejmyre. Ett hus som familjen Ahlin med fem barn köpte i slutet av 2017.

– En del tyckte kanske att vi var knasiga som köpte det här huset. Men vilka möjligheter. Det finns 24 eller 25 rum och många kvadrat att hitta på mycket roligt på, berättar Johanna och skrattar.

Att bli nominerad till Årets Finspångare kom som en fullständig överraskning för Johanna.

– Ja, verkligen. Jag blev nominerad till "Guldhjärtat" i Stockholm två år, när jag körde gratis zumbapass och donerade pengar till Cancerfonden. Det gjorde jag åtta år i rad, även när vi bodde i Norrköping. Så visst blir jag glad över nomineringen och att folk orkar anstränga sig och komma med positiva omdömen, jag blir varm i själen.

Johanna föddes av sin då 15-åriga mamma i Chile för drygt 42 år sedan.

– Det är ingen vacker historia. Jag blev stulen från min mamma och såld till ett barnhem. Jag föddes i ett kloster och när min mamma åkte hem, så var jag borta när hon kom tillbaka. Men jag är oerhört tacksam att jag fick komma till Sverige och skapa mig ett liv här. Hade jag varit kvar i Chile så vet man inte hur det hade slutat. Jag är svensk i hjärtat och ser mina adoptivföräldrar som mina riktiga föräldrar, poängterar hon.

För ett år sedan fick Johanna kontakt med sina släktingar i hemlandet. Det blev dåliga och bra nyheter på en och samma gång.

– Min mamma hade gått bort för två år sedan, men jag har fått en lillasyster som jag inte visste att jag hade. Vi chattade med varandra hela natten och min dröm är att åka med min familj och hälsa på min systers familj. Hon verkar ha det bra och har man och två små barn, de har en liten gård med höns och en del andra djur.

Tillsammans med sin man, Stefan, driver Johanna företaget Stay easy apartments som hyr ut lägenheter till företag.

– Vi har två lägenheter här i huset plus 66 lägenheter i Finspång, Nyköping, Norrköping och Linköping. Vi arbetar tillsammans med hyresvärdar, möblerar lägenheterna och hyr ut dem till olika företag. Det kan till exempel röra sig om en ingenjör från något land som arbetar på Siemens och ska göra ett projekt i Finspång sex månader.

Det Johanna brinner mest för går inte att ta miste på.

– Nej, skulle jag kunna leva på det jag gör när det gäller träning så skulle jag göra det.

I företaget Tusen bollar ryms bland annat hälsoresor, zumba, kostrådgivning, yoga, färg och- stilrådgivning, spädbarnsmassage och gruppträningar.

– Zumba är en blandning av världens alla rytmer. Det finns en hel del olika varianter av zumba. Alla kan verkligen dansa zumba, tro mig, påstår Johanna och tittar uppfordrande på reportern.

I dessa tider handlar det mycket om träning på distans.

– Jag skickar ut en länk, så får folk ansluta sig och delta hemifrån. Ofta gör jag det helt gratis, sedan får folk swisha en slant om de vill.

Johanna och hennes familj har tagits väl emot i Rejmyre.

– En del sa att det tar två generationer innan man accepteras som Rejmyrebo, men det har gått snabbt. Men det kanske beror på att jag är väldigt pratglad och snackar med alla. Det känns som att alla vill väl och att alla hjälper alla.

Årets Finspångare 2

Namn: Johanna Carmen Elin Ahlin.

Född: 23 oktober 1978 i Temuco i Chile. Adopterades till Sverige när hon var fem månader.

Bor: "Gamla skolan" i Rejmyre med cirka 25 rum.

Familj: Maken Stefan, barnen Jennifer, 19, Nathalie, 18, Mikaela, 13, Josefin, 12 och Dexter, 6.

Yrke: Driver två företag.

Intressen: Träning i många olika former. Kost och hälsa. Se på filmer.

Förebilder: Steve Boedt och Christine Karmfalk.

Det bästa med Finspång: Naturen.

Aktuell: Kandidat till Årets Finspångare 2020.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!