När vi rullar in i Rejmyre på måndagsförmiddagen är det så lugnt som det bara kan vara en måndag. Många butiker är stängda första dagen i veckan. Inte ett spår syns efter Skogsröjet, jo några kravallstaket står vid trottoarkanten.
Trots regnet blev det en lyckad musikfestival.
SMHI:s prognos om massor med regn riskerade att skrämma bort tänkta festivalbesökare och förstöra för dem som ändå vågade sig dit.
Men varken det ena eller det andra inträffade. Folk kom i massor och trivdes trots en hel del regn.
Bakom det låg ett enormt arbete av festivalgeneralen Stefan Englund och hans 500-hövdade stab av föreningsfolk och volontärer. Många återkommer år efter år.
– Vi fick ta in fyra lastbilar med trailersläp fyllda med grus för att besökarna skulle kunna ta sig fram på området. Dessutom tre trailers med flis för att binda leran framför scenerna.
– Det kom ett skyfall i torsdags kväll. Marken var så mättad att vattnet inte rann bort.
Hur var det för camparna?
– För dem som tältade var det OK. Vi hade klippt gräset så bra att vattnet rann undan, men visst var det fuktigt och kallt på nätterna, säger Stefan Englund.
Värre var det nere vid husvagnscampingen på infarten från Finspång. De tunga bilarna sjönk ner i leran.
– Vi fick tag på några lokala lantbrukare med traktor som kom och drog loss bilar på söndagsmorgonen.
Stefan Englund berömmer både de som jobbade med festivalen och alla Rejmyrebor.
– Alla är riktiga problemlösare. Det fixar vi, låter det ofta. När vi fick stänga delar av några campingar ställde en del upp med sina trädgårdar, säger Stefan.
Totalt räknade han in 2500 besökare på torsdagen, 6700 på fredagen och 6200 på lördagen.
– Det är tredje, eller fjärde bästa genom tiderna, säger han.
För Rejmyres affärs- och kulturliv betyder givetvis festivalen en del, men det märks olika beroende på vem man talar med. Coop hade en klart större kundtillströmning. Det delvis beroende på att man hade ett tält vid festivalområdet, öppet från 08 till 02.
– Vi fick jättebra respons. Vi fick beröm för att det fanns det man behövde. I år gick det inte så mycket vatten, men chips och snacks, kaffe och så färdigbredda mackor. Det sista sålde vi 600 av och kunde ha sålt fler, säger Coopchefen Helene Andersson.
För Coop är festivalen större än Rejmyremarken.
I Lill Annas Café var lördagen bäst. Men inte lika bra som under marknaden, berättar Stefan Gustafsson, som hjälper till i caféet.
I den kombinerade kläd- och hemboden träffar vi Annette Lemiszewski. Köper man kläder under festivalen undrar vi?
– Jo, lite handlade de, men det är väl inte riktigt vår kundkrets. Lördagen var bäst, säger Annette.
Glasmuseet hade besökare i ungefär normal omfattning.
– Det flesta ville låna toaletten, och sedan är det inte lätt att veta om det är festivalbesökare eller vanliga turister, säger Anette Carlsson.
I Glasbruket, som har stängt under måndagar, träffar vi Rebecca Pihl. Hon drar på svaret.
– Det har varit bra hela sommaren och det är inte lätt att veta om det är festivalbesökare eller inte. För oss är Rejmyremarken större, säger hon.
Vi avslutar med att passera förbi husvagnscampingen. Där träffade vi i fredags Thomas och Anna Forsell, Oxelösund, som hade parkerat i leran. På måndagen skulle de vara tillbaka på jobbet, han på SSAB och hon snart i skolan. På samma måndag syntes inte ett spår på fältet efter Skogsröjet, ja förutom alla hjulspår.
På onsdag ska allt som har med Skogsröjet att göra vara borta, lovar Stefan Englund.