Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Nystart för Rejmyre Gästgiveri

En lokalt engagerad kvartett tar över Rejmyre gästgiveri. De nya ägarna satsar på närproducerad ”ärlig mat” och pubkvällar.

Foto:

REJMYRE2010-01-30 03:00
Lokalerna har möblerats om, tapeterna är nya och i fönstren hänger nya hemvävda gardiner. Inför premiärdagen den 1 februari har de nya ägarna satsat rejält för att ge inredningen ett lyft. I entrén finns även ett nytt rum med sittgrupper i anrik stil.
– Vi har även byggt en bardel och kommer att ha pubaftnar den sista fredagen i varje månaden, säger Michael Måhl, en av de nya ägarna.
Kocken Michael Exner, som är bosatt i Hävla, vill erbjuda gästerna ”ärlig mat från grunden”.
– Det handlar inte om rättvisemärkning. Det handlar om att man som gäst ska få den upplevelse av råvaror och smaker som man förväntar sig, säger han.
Meny efter säsong
Gästgiveriet kommer att servera dagens lunch, à la carte, affärsluncher och helgmenyer. Matsedeln följer säsongen och de flesta råvaror är lokalproducerade.
– Det innebär att rätter och menyer kommer att bytas ut efter tillgång. Det kräver mycket jobb men det är väldigt kul att jobba så.
Michael Exner har lång erfarenhet från en rad Stockholmsrestauranger, däribland Grand Hotel. Tillsammans hoppas de nya ägarna att gästgiveriet ska bidra till bygdens utveckling.
– Vi kommer ha ett samarbete med både glasbruket och hantverksbyn. Vi hoppas bli en ny kraft i Rejmyre, säger Michael Måhl.
Övriga delägare är Carina Måhl och Marita Exner. Gästgiveriet har tre anställda, men hoppas kunna utöka personalstyrkan så småningom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om