Nystart för Rejmyre Gästgiveri
En lokalt engagerad kvartett tar över Rejmyre gästgiveri. De nya ägarna satsar på närproducerad ”ärlig mat” och pubkvällar.
Foto:
– Vi har även byggt en bardel och kommer att ha pubaftnar den sista fredagen i varje månaden, säger Michael Måhl, en av de nya ägarna.
Kocken Michael Exner, som är bosatt i Hävla, vill erbjuda gästerna ”ärlig mat från grunden”.
– Det handlar inte om rättvisemärkning. Det handlar om att man som gäst ska få den upplevelse av råvaror och smaker som man förväntar sig, säger han.
Meny efter säsong
Gästgiveriet kommer att servera dagens lunch, à la carte, affärsluncher och helgmenyer. Matsedeln följer säsongen och de flesta råvaror är lokalproducerade.
– Det innebär att rätter och menyer kommer att bytas ut efter tillgång. Det kräver mycket jobb men det är väldigt kul att jobba så.
Michael Exner har lång erfarenhet från en rad Stockholmsrestauranger, däribland Grand Hotel. Tillsammans hoppas de nya ägarna att gästgiveriet ska bidra till bygdens utveckling.
– Vi kommer ha ett samarbete med både glasbruket och hantverksbyn. Vi hoppas bli en ny kraft i Rejmyre, säger Michael Måhl.
Övriga delägare är Carina Måhl och Marita Exner. Gästgiveriet har tre anställda, men hoppas kunna utöka personalstyrkan så småningom.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!