Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Nystart för gästgiveriet

Det tidigare konkursdrabbade Rejmyre Gästgifveri öppnar nu återigen upp dörrarna. Folkligt och öppet är de nya ledorden.

Nyöppning. I dag är det nyöppning på Rejmyre Gästgifveri, där Ceith Landin och Magnus Jeppsson har tagit över driften.

Nyöppning. I dag är det nyöppning på Rejmyre Gästgifveri, där Ceith Landin och Magnus Jeppsson har tagit över driften.

Foto: Karolina Wiborn

REJMYRE2015-07-10 07:00

– Det här känns underbart. Det är mycket tankar som bollas fram och tillbaka, tankar om menyer, arrangemang och beställningar. Det kommer att bli en utmaning, men det ska bli skitkul, säger Ceith Landin, som tillsammans med Magnus Jeppsson nu kommer att driva gästgiveriet.

I dag är det premiär för de två entreprenörer som har tagit över driften. Deras nisch är att restaurangen ska vara folklig, öppen och tillgänglig.

– Gästgiverier har varit så att det ska serveras en viss form av mat, men vi vill få bort den stämpeln. Vi vill få fram den svenska husmanskosten, spetsa den med en internationell touch och få med de lokala råvarorna. Vi vill gärna att Rejmyre Gästgifveri ska bli en mötesplats, där alla får sin del. Att man kan äta finmiddagar, men man kan också komma hit och äta något enkelt och bara sitta och ta det lugnt och dricka något gott, säger Ceith Landin.

Han betonar att det är viktigt med en dialog med gästerna.

– Vad vill gästerna ha? Vad vill barnen ha? Det är viktigt att ha ett öppet sinne och kunna samtala, för att det är då man kan driva en verksamhet i Rejmyre, fast det är litet.

Lokala råvaror och ett nära sammarbete med de andra näringsidkarna i Rejmyre är något de vill satsa på. De vill att gästgiveriet ska bistå så mycket som möjligt till bygden.

– Evenemang som Rejmyre marknad och Skogsröjet är viktiga dagar och vi vill kunna serva dem. Men vi hoppas också på att kunna serva idrottsföreningar och liknande om de behöver.

Ceith och Magnus har känt varandra i ett par år, då Ceith bor i Katrineholm och Magnus driver en livsmedelsbutik där. De har länge pratat om att göra något tillsammans och när de fick höra att gästgiveriet var ledigt blev de genast intresserade.

– Det gick snabbt att komma hit, eftersom Rejmyre Gästgifveri tyvärr gick i konkurs. Men jag har stor respekt för de som varit här innan, de har gjort ett fantastiskt jobb. Det är små marginaler som kan vara avgörande i restaurangbranschen. Nu ska vi försöka ta hand om det och försöka etablera en säkerhet i det, så att vi kan få en lång och trevlig framtid här.

Strax innan midsommar skrev de på avtalet. Det var en kortsiktig akut lösning eftersom Finspångs kommun ansåg att det behövs en matservering inför turistsäsongen. Vad som händer sedan återstår att se.

– Jag skulle gärna kunna vara kvar här i hundra år. Vi ska omförhandla kontraktet senare. Våra förhoppningar är att vi ska kunna erbjuda våra gäster att bo kvar här också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om