Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Många kom till glasets egen dag

Många brukar besöka Glasets dag - så även i år.Mest poppis är sillen - och Rasmus Nossbring!

Värmer glaset.

Värmer glaset.

Foto: Carolina Nilsson

REJMYRE2012-05-07 06:21

Folkanhopningen är stor och kön ringlar sig lång inne på Rejmyre glasbruk. Och många av dem som står i kön för att få sig en portion "sill i hytta" passar även på att spana in det som verkar vara glasbrukets stora dragplåster: glasblåsaren Rasmus Nossbring. Inför många besökare visar 21-åringen hur han skapar sina kända glasansikten, som inte bara finns på glasbruket i Rejmyre, utan även på Nationalmuseum i Stockholm.

- Det är hans alldeles egna grej, säger Anette Carlsson som är butikschef på bruket och även ansvarig för turismen där.

- Många kommer för att se när han gör sina ansikten. Har har bara varit anställd två år, och lärling i ett, men är redan otroligt skicklig. Han är poppis! fortsätter hon.

"Så gott"

Lite längre in står Wivan och Lillemor Gahnström, mor och dotter, och serverar den stekta sillen som Ann Carlsson tillagat. Det har de gjort i många år.

- Det är verkligen jättekul!, säger Lillemor. Wivan instämmer:

- Man träffar många bekanta som man inte sett på länge.

En mätt och glad besökare kommer tillbaka till dem och ber dem hälsa kocken att "det var så gott".

- De flesta säger det, förklarar Lillemor.

Sedan kommer ännu en plåt med stekt sill som tillsammans med stekt lök fått ligga i grädde i ugnen. Dags för mor och dotter att fortsätta servera.

Läs mer i måndagens tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om