Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Heléne ska baka till hela Rejmyre

Rejmyre får en brödbutik.  I Rejmyre brödbod ska stenugnsbakat bröd både bakas och säljas.  - Jag behövde en utmaning och ser fram emot att få jobba med min passion, säger nya ägaren Heléne Lövkvist.

Foto:

REJMYRE2008-04-18 03:00
Den 1 maj öppnar Heléne Lövkvist Rejmyre brödbod. Hon har jobbat som bagare och konditor sedan 1992, de senaste tre åren på Ica Maxi i Norrköping. Men nu tar hon steget och blir egen företagare. - Jag ville inte hålla på med massproduktion längre. Nu får jag förverkliga mina idéer och dessutom bemöta kunderna och deras önskemål, säger Heléne. 34-åringen anser sig ha goda möjligheter att etablera sin verksamhet i trakten. Stenugnsbakat är modellen. Blir saftigare
- Det blir bättre bröd med stenugnsbakat. Det blir saftigare och har längre hållbarhet. Frukost-, mat-, kaffe- och hälsobröd, ekologiska limpor, bullar, tårtor och kondisbitar är exempel på vad som finns i utbudet. - Jag tänker känna av läget och anpassa sortimentet efter vad folk vill ha. Rejmyrelimpan (ett saftigt sirapsbröd med hemliga kryddor), Rejmyretårtan och Rejmyreskorpan ska presenteras under våren. - Det är kul att kunna ha produkter som kännetecknar orten, säger Heléne Lövkvist. Varje dag
Hon sade upp sig från sitt arbete i slutet av förra året. Nu har hon samlat krafterna för en hundraprocentig satsning på sin brödbutik. - Till en början ska jag ha öppet varje dag inklusive helger. Jag kommer att börja baka tidigt på morgonen och även ha kvällsöppet. Lokala råvaror
Lokala råvaror ska användas, bland annat levererar Hävla kvarn mjölet. I butiken har hon ordnat ett fönster där besökarna får titta in och studera hennes dagliga arbete. - Det kan vara många äldre som är intresserade av att se hur det går till med stenugnsbakning och barnen gillar ju alltid när bullar bakas, säger Heléne. Ett hantverk
Hon flyttade till orten från Stockholm för åtta år sedan. - Vi tröttnade på stan och fick barn. Det är mer livskvalité att bo i Rejmyre. Hon ska sköta såväl bakning som försäljning själv förutom under högsäsongen då en extraanställd hjälper till. - Det är ett hantverk att baka bröd. Att göra något från grunden. Hela processen med att röra ihop olika mjölblandningar som sedan blir bröd. - Det borde finnas ett bageri i varje ort, konstaterar Heléne Lövkvist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om