Klockan 12 öppnade Gästgifveriet dörrarna till Oktoberfesten. En av bryggeriets initiativtagare, Robin Sanderfalk, stod i baren och välkomnade de tidiga besökarna. Många av dem var nyfikna på att smaka bryggeriets eget öl. Robin Sanderfalk berättade om ölet:
– Det är en femprocentig lager, ett klassiskt, oktoberfest-inspirerat öl. Till det serverar vi en höstig, oktoberfest-buffé.
Bror och Ann-Britt Ekstedt var några av de första som provade ölet:
– Riktigt gott öl, säger Bror och Ann-Britt fyller i:
– Till och med jag som inte gillar öl tyckte det var gott.
Iris Suneke bor i Rejmyre och tror att bryggeriet kan betyda mycket:
– Det är bra för samhället att det händer något och går framåt.
Roland och Karin Byfalk gav ölet fem av fem stjärnor och berättade:
– Det är kul att få ett bryggeri. Vi är också krögare, i Simonstorp, så nu kan vi servera Rejmyres öl hos oss, säger Roland och Karin fortsätter:
– Hantverksbyn måste leva, det är jätteviktigt.
Klockan 15.00 samlades ett hundratal personer utanför bryggeriet för att se skylten avtäckas. Ceith Landin, som driver Gestgifveriet, höll ett kort tal och därefter täckte han tillsammans med de övriga initiativtagarna Robin Sanderfalk och Peder Josephsson av skylten framför besökarna till musik av Rejmyres musikkår.
Fredrik Franzén, projektledare på destination Rejmyre, tror att bryggeriet kan innebära ett lyft för Hantverksbyn:
– Det finns en helhet här där glasbruket är den största magneten. Hantverksbyn har ett brett utbud och det har varit många som frågat om bryggeriet och varit nyfikna, så nu ska det bli kul att få visa upp det. Vi hoppas att Rejmyre ska bli ett turistmål dit man åker i alla fall en gång om året, som Söderköping till exempel.
Hantverksbyn var öppen för allmänheten och besökarna kunde bland annat smida egna ölöppnare och se hur glasblåsning går till i Glasbruket.
Peder Josephsson var nöjd med invigningsdagen som inte slutade förrän klockan 01:00:
– Det var väldigt positiv respons. Vi tog inget inträde så jag vet inte exakt hur många som var där, men det var bra tryck på det i alla fall och vi är väldigt nöjda.
Han fortsätter med att berätta om framtidsplanerna:
– Nu vill vi att det ska komma igång, se hur det går till att börja med och testa oss fram. Vi började med en traditionell lager som går hem hos flest personer.
I framtiden tänker vi att vi ska satsa på att sälja starköl på fat och folköl på flaska, men till att börja med vill vi se hur det går.