Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

De öppnar sina hem för hårdrockarna

Många Rejmyrebor väljer att öppna upp sina hem för festivalbesökarna. Bo och Annelie Dahlberg är några av dem.

Till sitt hem. Annelie Dahlberg har bjudit in hårdrockarna Sara Sundin Faugert, Anna Persson, Håkan Jönsson och Gerd Johnsson att bo hos henne under Skogsröjet.

Till sitt hem. Annelie Dahlberg har bjudit in hårdrockarna Sara Sundin Faugert, Anna Persson, Håkan Jönsson och Gerd Johnsson att bo hos henne under Skogsröjet.

Foto: Karolina Wiborn

REJMYRE2015-08-01 17:15

För de festivalbesökare som inte vill bo i husvagn eller tält är övernattningsmöjligheterna i området begränsade. Men många Rejmyrebor ställer upp låter hårdrockarna bo hemma hos dem.

– Det är kul att hjälpas åt och kul att lära känna nya människor. Vi klickade och det känns som att vi har känt varandra i hundra år, säger Annelie Dahlberg.

Hos Annelie och Bo bor fyra hårdrockare. Gerd Johnsson och Håkan Jönsson från Malmö och Sara Sundin Faugert och Anna Persson från Hammerdal i Jämtland bor där för andra året i rad. De får sova i barnens tidigare rum, i huset och på loftet ovanför garaget.

– Vi hade inte kunnat bo i Finspång. Det är svårt att ta sig in med bussen och vi vill vara på plats så att vi inte missar något, säger Gerd.

– Det är få band att missa. Det är knappt att man hinner äta eller dricka mellan banden, så det gäller att planera, säger Håkan.

När Folkbladet kommer på besök på lördagsförmiddagen äter de frukost på verandan. De får nybakat bröd, smörstekta kantareller, yoghurt, frukt och kaffe.

– Vi har det jättebra här. Det är bättre än lyxhotell. Tält är det värsta jag vet, det är obekvämt och fuktigt, säger Sara.

De pratar om Skogsröjets början och om den skepsis som fanns till hårdrockarna bland invånarna i byn.

– Många undrade över dessa svartklädda människor, vad de var för några. Men efter första röjet så gick det över, säger Annelie.

Hårdrockarna själva berättar att de förstår oron.

– Det är inte konstigt. Men många av hårdrockarna är egentligen banktjänstemän, men som gärna klär ut sig när de kommer till festivalen, säger Gerd.

– När vi ser dem här nere verkar det finnas så många rockers, varför ser man dem inte annars, undrar Sara.

I det här gänget har de yrken där de jobbar på kontor och sjukhus bland annat. Och de har den rockiga stilen även till vardags, även om det är mycket mer nu under festivalen.

– På sjukhuset får jag inte ha ringar och långa naglar, men annars ser jag ut såhär, säger Sara.

Innan har de bott på det gamla vandrarhemmet i Rejmyre, där de träffades och blev vänner. Men efter att det stängde för två år sedan har de fått bo hos Annelie och Bo under Skogsröjet. De trivs bra i Rejmyre och känner sig välkomna.

– Man känner att hela byn är engagerad och man har blivit vän med hela byn. De känner till och med igen oss i affärerna, säger Anna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om