Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Återbruk är en del i årets Konst i höstrusk

I morgon är det återigen dags för konstrundan Konst i höstrusk. Konstnärerna är i full gång med att få upp sina alster i de olika ateljéerna.

Återbruk. Det vita mönstret på väskan är remsor från en brudklänning som skulle slängas. Jeanstyget på väskan, precis som Monica Anderssons kläder är från gamla jeans.

Återbruk. Det vita mönstret på väskan är remsor från en brudklänning som skulle slängas. Jeanstyget på väskan, precis som Monica Anderssons kläder är från gamla jeans.

Foto: Karolina Wiborn

REJMYRE2014-10-31 07:53

För nionde året i rad arrangeras Konst i höstrusk i trakterna kring Rejmyre. Hos Monica Andersson i Lämmetorp är det mycket återanvänt material som ställs ut.

– Jag tycker inte att man ska slänga saker. Man måste kunna återanvända dem, säger Monica Andersson.

Hon är med i konstrundan för fjärde året i rad. Det var i och med en utställning i Rejmyre under Östgötadagarna 2011, som initiativtagarna till Konst i höstrusk, fick nys om Monica Andersson.

– Vi var några stycken från Föreningen Östergötlands Klädskapare som fick 13 brudklänningar från en affär att göra vad vi ville med. Affären hade fått vattenskador och klänningarna skulle kastas. Resultatet ställde vi ut då i Rejmyre, säger Monica Andersson.

En del av dessa brudklänningar finns att se i den väska som Monica Andersson gjort i återanvänt jeanstyg, där hon gjort remsor av klänningen och sedan virkat dem till ett mönster.

I Hyddan, en liten bit längre in i Lämmetorp, ställer Mari Juslin ut för andra året i rad.

– Det var jätteroligt förra året. Det kom fler är jag trodde. Det var kanske hundra stycken som kom hit, fast jag bor lite avsides, säger Mari Juslin.

Mari Juslin ställer ut akrylmålningar och skulpturer i bland annat tovad ull, textil och järntråd. Hon berättar att hon försöker spegla det som finns under ytan, när hon gör sina konstverk.

– Om vi tar den här med brudparet till exempel. Livets början heter den. Den handlar om hur oberäkneligt livet kan vara, att vi inte har kontroll över hur det blir, säger Mari Juslin.

Läs mer i fredagens tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om