– Det känns bra och värmer i hjärtat. Nu har vi lite pengar att investera i anläggningen, säger Bengt Eriksson.
Det var lite vinna eller försvinna för Hasselbacken i lördags kväll. En illa dold hemlighet sa att skulle det komma färre än 600 besökare, så skulle festplatsen med 100-åriga anor vara historia och riskera att rivas.
– Så kanske det var. Det är skönt att det kom så många besökare och ställde upp för bygden. Det var folk här som jag aldrig trodde jag skulle få se på Hasselbacken, sammanfattar Bengt Eriksson.
Han låter dock något dämpad när renoveringsbehovet av den klassiska festplatsen kommer på tal.
– Det är mycket som skulle behöva ordnas till. Det första vi kommer göra är att se över vattensystemet och elen. Det största problemet är att vi inte har något tillagningskök. Det gör det svårt att få tillstånd att sälja alkohol. Många av besökarna vill kunna köpa en öl eller två, förklarar Bengt Eriksson.
Hur löste ni det nu?
– Vi körde catering på maten och vi fick tillstånd att sälja öl.
Blir det danskvällar på Hasselbacken 2023?
– Jag och föreningen hoppas det. Men jag törs inte lova något innan tillståndet för ölförsäljning är klart. Kan vi inte sälja öl, skulle det komma färre besökare och vi skulle få svårt att få det hela att gå runt ekonomiskt, säger Bengt Eriksson.