Sommarens sista dans

Det var sommarens sista dans vid Hasselbacken i Regna i lördags. Flamingokvintetten bjöd på en fyra timmar lång repertoar från deras fyrtiofem år långa musikkarriär.

Foto:

REGNA2011-08-01 03:00

Vid mitten av 70-talet spelade Flamingokvintetten på Hasselbacken i Regna, i lördags, trettiofem år senare var de på plats igen.

- Det är jätteroligt att vara här igen, säger Flamingokvintettens sångare Hasse Carlsson. Det ska bli spännande att se hur finspångarna tar emot oss. Det blir drag.

Efter över femtiosju år i branschen tycker Hasse Carlsson att det fortfarande är roligt att komma ut och spela.

- Det är ju en hobby vi har, yrket får man på köpet. Därför orkar vi, säger han.

- Vi sköter ju allt själva, uppackning, nedpackning och riggning av ljus och instrument på scenen.

Fan sedan starten
Beundrarna Melinda Balogh, Lotta Ullman och Åke Lidblom var snabba med att få några ord med bandet innan dansen drog igång.

- Jag har följt bandet ända sedan starten på sextiotalet, säger Lotta Ullman. Inte så att jag har följt med dem när de har varit ute och spelat, men jag har hängt med i vad de har gjort.

- Var kommer namnet Flamingokvintetten ifrån, undrar Melinda Balogh och tillägger att hon tycker att bandets symbol är helfestlig.

Hasse Carlsson förklarar att de ville ha ett exotiskt namn, därav Flamingo. Det var många band på den tiden som hette något med kvintetten eller kvartetten. Namnet har hängt med genom åren.

Dansbitna
Det var Melinda Balogh som drog med Åke Lidblom till dansen.

- Det är ju Flamingokvintetten sa jag till Åke, det måste vi se. Det är ju kult.

Men det är Åke som är dansgalningen i sällskapet tillägger Melinda. Han lärde henne dansa foxtrot på två timmar, sen tog han ut henne på dansbana för examen.

- Nu är det Melinda som är dansgalningen, säger Åke Lidblom.

Dansfolk och festfolk
När Flamingokvintetten drog igång var det få som kunde hålla fötterna stilla. Bandet kommer spela från klockan nio till klockan ett, med en kort paus på tjugo minuter. Men vid starten fanns det ännu plats för fler dansanta besökare.

- Nu är det dansfolket som är på plats, snart kommer även festfolket, säger Lars Eriksson en av arrangörerna, som i lördags skötte entrén.

De har ordnat så det kommer busslaster från de större orterna i samhället, för dem som inte har eller kan ta egen transport till Hasselbacken.

Arrangörerna Lars Eriksson och Bengt Eriksson trodde att kvällens dansband drog upp emot tusen besökare. Överskottet går till Regna IF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om