Rånare: Vi skulle köpa "kläder för pengarna"

Efter ett misslyckat rånförsök, försökte de båda springa ifrån polisen - inte heller det gick så bra. Nu åtalas de för försök till rån.

Foto: Wladimir Loyola

Rån2019-09-05 20:00

Det vad kvällen den 1 mars som de båda 18-åriga skolkamraterna, klädde sig i mörka kläder, drog ner huvorna över ansiktena och sa till kassörskan på Ica att hon skulle öppna bankomaten.

–  Jag satt själv i kassan och såg två killar komma in. Det första jag tänkte på när de var halvvägs, var att de var så varmt klädda. Det var inte speciellt kallt ute. De var påbylsade med luvor och svartklädda. 

De gick sedan raka vägen mot kassan där hon satt. Den ena gick lite före den andra. Den första killen sade då "öppna bankomaten". Hon svarade att hon inte kunde öppna den. Killarna sade att hon visst kunde det. Då började hon förstå att det var ett rån, eller i alla fall försök och tänkte att hon måste larma. 

En av rånarna såg att Marie böjde sig ned. Då sade han åt henne att ta upp handen och inte trycka på något. Fast det gjorde hon.

 Sedan stod de bara några sekunder. 

– De sade att "vi drar, hon har tryckt, larmat, eller det blir inget". 

Men de hann inte långt innan de blev tagna av polis. En av poliserna får snabbt fatt i den ene mannen, medan den andre försöker köra ifatt den andre mannen som springer tillbaka mot sin kompis.

 – Jag hinner tänka att han kanske ska försöka frita sin kompis, då slänger han en kniv, den tar i framrutan i höjd med där jag sitter, säger polisen i förhöret. 

Båda 18-åringarna åtalas för försök till rån, en av dem även för skadegörelse.

Karta: Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!