Genom att tillgängliggöra den närliggande badplatsen kan flera, på lika villkor, vara delaktiga utifrån sina egna förutsättningar, menar Emma Johansson, sakkunnig på vård- och omsorgskontoret:
– Juryn har beaktat människors behov att kunna mötas i naturen, något som alltid är viktigt men blivit än mer aktuellt under pågående pandemin. Stegeborgsgården möjliggör för fler att visats i naturen.
Stegeborgsgården fick nyligen motta priset. Under prisutdelningen deltog kommunalrådet Karin Jonsson (C).
– Att fler ska ha tillgång till badplatser och naturen, oavsett förutsättningar, är en självklarhet. Fler och fler badplaster i kommunen rustas nu upp för att tillgängliggöra för fler, säger hon.
Från Stegeborgsgårdens sida blev man glad över priset:
– Det känns både roligt och hedrande att kommunen uppmärksammar vårt arbete på Stegeborgsgården. Stegeborgsgården har tillsammans med Jordbruksverket (EU) och Regionen arbetat med ett projekt inom Kustlandet som har som mål att uppmärksamma bygden utanför tätorterna. En del i detta projekt var att tillgängliggöra stranden med ramp till bad och wc samt reserverade parkeringsplatser, säger Hervé Lust vid Stegeborgsgården och fortsätter:
– Stegeborgsgården har sedan tidigare arbetat med att tillgängliggöra våra boenden samt restaurangen med ramper och wc i våra byggnader. Rampen på stranden och vid strandtoan är en naturlig fortsättning på det arbetet. Ytterligare parkeringsplatser är projekterade vid restaurangen.