Hon kan bli årets offentliga chef

Sjöfartsverkets inköpsdirektör Anna Björklind har blivit nominerad till utmärkelsen Sveriges offentliga chef. "Det känns otroligt roligt", säger hon.

Anna Björklind, Sjöfartsverkets inköpsdirektör.

Anna Björklind, Sjöfartsverkets inköpsdirektör.

Foto: Privat

Priser & utmärkelser2019-12-27 07:30

Det är mediebolaget Hexanova Media Group som står bakom utmärkelsen av Sveriges offentliga chef.

– Det känns otroligt roligt att få vara en av de åtta nominerade till utmärkelsen som Sveriges offentliga chef. För mig symboliserar utmärkelsen inte bara det goda arbete som vi inom inköpsavdelningen bidragit med, utan också det lagspel som är Sjöfartsverket. Tillsammans styr vi verksamheten framåt, säger Anna Björklind.

Priset tillfaller den chef inom den offentliga sektorn som fått andra ledare att utvecklas och växa. Personen ska även genom sitt ledarskap ha motiverat, engagerat och inspirerat sina medarbetare

Motiveringen från juryn löd: ”Med smittade engagemang, glädje och ett modernt ledarskap har Anna på kort tid blivit den lysande stjärnan på verket. Tidigare delade man upphandlingsfunktion med annan myndighet, nu har man under Annas ledning skapat en egen modern inköpsfunktion som snabbt vuxit från fem till femton medarbetare i en myndighet som gör skillnad. Dagligen motiverar Anna i sin roll som inköpsdirektör sina medarbetare och hela verket till att göra de bästa affärerna för den offentliga sektorn. Med stark passion och ödmjukhet har Anna lyckats ta sig till toppen och är en sann förebild för den som vill göra karriär i offentlig sektor.”

Utmärkelsen ”Årets Offentliga Chef”, delas ut under banketten för Offentlig Chef 2020 den 29 januari i Sundsvall.

Karta: Sjöfartsverket
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!