Solen tittade fram precis lagom till premiären av Anna Nymans lustspel E-mail & Kärlek. Teatern handlar om bonden Holger, spelad av Jan "Löken" Carlson, en ungkarl fast i gamla rutiner. Han ska hyra ut sitt hönshus, eller gårdshus som han kallar det, och det går sådär. Teatern utspelar sig i nutid med smartphones, ögonscanning och allt vad det innebär.

– Det var en trevlig premiär. Genrepet gick sådär men det ska ju vara så, säger Christina Bergenrup, ordförande i Arkösunds friluftsteater.

I år har teatersällskapet även fått med sig några nya tillskott. Olivia Stubbe är 13 år och gör sitt första framträdande på scen. I farser finns sällan roller som passar för yngre men i år skrev teaterföreningen till författaren och undrade om de kunde få in en extra roll. Olivia fick bli brevbärarpraktikanten Julia Avi.

Artikelbild

| Olivia Stubbe och Lisa Lambot gör sitt första framträdande i Arkösund.

– Jag har varit här och tittat på teatern varje år och frågat om jag kan få vara med. Jag var lite nervös men jag tyckte det gick bra, säger Olivia.

Andra nyheter i år är en upprustad teaterscen där Norrköpings kommun har gått in med 150 000 kr. Teatern, med den unika utsikten i bakgrunden, lockade besökare från när och fjärran. Bland annat "helgbo"-paret Marie Strömbom och Roger Lundin som tagit båten till Arkösund från Vadstena.

– Det här är jättemysigt! Väldigt läckert med scenen med skärgården i bakgrunden. I morgon ska vi gå på visafton, säger Marie Strömbom.