NORRKÖPING

Bakom produktionen återfinns Marcus och Clara Fyrberg, som verkligen kunde vara nöjda med sina unga adepters framträdande för de äldre.

– Barnen kommer från vår showskola, så det känns väldigt roligt att vi kan komma ut med dem på såna här små turnéer till våra äldreboenden och träffpunkter, sa Clara Fyrberg efter showen som blev en riktig succé.

Artikelbild

| Unga showtjejen Alice Bäckström skapade närkontakt med publiken, under föreställningen på Träffpunkt Bråddgatan 31.

Som ett extra inslag i showen fanns också Berit Malmqvist, en gång stor primadonna i Tjaddens revyer. Hon spelade mormor i den här föreställningen, som fått namnet "Mormors Grammofon" men Berit var dock bara med genom att hon spelat in sina repliker på ett band.

Föreställningen är nyskriven av Marcus Fyrberg och innehåller en mängd örhängen från 1940-talet, som den här äldre publiken kände till och sjöng med i varenda refräng.

Bland annat sjöng man "Säg det i toner", "Med dig i mina armar", "Får jag bli din tangokavaljer" och "En gång jag seglar i hamn".

– Det var härliga låtar från 1940-talet, men kanske de kunde tagit med även någon från 50-talet, typ Thory Bernhards "Vildandens sång", sa Monika Holm som också gladdes åt att hon firades lite extra, eftersom hon fyllde år igår.

Artikelbild

| Clara Fyrberg bjöd på ett smakprov från föreställningen på Färgaregården också.

Angående showskolan berättade Clara Fyrberg, att man har ännu mer på gång:

- Vi är ute med två uppsättningar barnartister från vår showskola på bland annat träffpunkter och det känns som vi alltid är välkomna när vi dyker upp och framför våra shower.

Artikelbild

| Maud Eklind och Inger Tisér tyckte showen med barnen var mycket bra. "Man kände igen alla melodier de sjöng också", sa Inger.

Bland annat har man gästat boenden på Katrineholmsvägen, Generalsgatan 9, Trumpetaregatan 2 och S:t Persgatan.