Moderat coachade Sverigedemokraterna

Den moderate Norrköpingspolitikern har på nytt hamnat i blåsväder, den här gången har han coachat Sverigedemokraterna i ledarskap.

Foto: Skärmdump

Politik2019-09-06 20:00

Den moderate politikern, Jörgen Rundgren, som under många år suttit i kommunfullmäktige, är nu ledamot i Regionfullmäktige samt i Scenkonst Öst AB.

1992 grundade han bolaget Rundgrens utbildning. Att han som föreläsare coachat Sverigedemokraternas kvinnoförbund, ser han inte som något konstigt eller omoraliskt.

–Jag är inte anställd av något politiskt parti och jobbar inte längre politiskt, säger Jörgen Rundgren.

Han är dock aktiv moderat ledamot i Region Östergötland samt ledamot i Scenkonst Öst AB.

 – Som fritidspolitiker ja och det finns fritidspolitiker som är läkare eller har en butik, jag har ett företag och kan inte diskriminera kunder för att de tillhör ett annat politiskt parti.

Men tanken är väl att de du coachar ska bli starkare i sina roller. Är inte det som att Janne Andersson också skulle coacha motståndarlaget i fotboll?

–  Coacha? Jag säljer utbildningar i ledarskap och presentationsteknik. Då är det bättre att jämföra med Lagerbäck, han tränar ju Island men är svensk, säger Jörgen Rundgren.

–  Lite märkligt är det att aktivt jobba för att stärka andra partier på det sättet som han gör, men han gör inget formellt fel om det inte är så att det står något annat i de moderata partistadgarna, säger den moderata gruppledaren i Regionen Marie Morell.

Men det gör det.

"Medlem som aktivt arbetar för någon med partiet konkurrerande politisk organisation, eller genom sitt handlande skadar partiföreningens syfte, kan uteslutas."

– Att utesluta en medlem är en lång process, men jag lämnar vidare den här informationen till länsförbundsstyrelsen, säger Marie Morell.

När Jörgen Rundgren föreläste för SD-kvinnorna i höstas var det på Villa Fridhem.

–  Jag brukar hjälpa dem, tillexempel om E.on haft konferens där så har jag åkt ut och kört en föreläsning, säger Jörgen Rundgren.

Han fakturerar inte SD, i det här fallet, utan Villa Fridhem

Senast Rundgren var i blåsväder handlade det om att han tog ut visstidspension samtidigt som han driver sitt företaget, efter påtryckningar valde han att skjuta upp pensionen.

– Att det här med SD-kvinnorna kommer fram nu handlar om att Sophia Jarl, som har mig som fiende inom partiet hittat något och försöker skada mig så hårt hon kan, säger Jörgen Rundgren.

undefined
Karta: Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!