21-åring begärs häktad för mordförsök

Det var i somras, sent en lördagskväll som polis larmades om en misshandel i Hageby där en man i 25-årsåldern ska ha blivit allvarligt knivskuren. Nu begärs en 21-årig man häktad misstänkt för försök till mord.

21-åring begärs häktad efter mordförsöket i somras.

21-åring begärs häktad efter mordförsöket i somras.

Foto: Johan Nilsson/TT

Polisiärt arbete2019-11-28 14:30

Det handlade om ett bråk där flera personer var inblandade. Polis tillkallades till platsen och påträffade en knivskuren man. Mannen hade skador i ryggen och i armen och fördes till sjukhus i ambulans. Den 25-åriga mannen är hemmahörande i Norrköping och uppgavs ha allvarliga skador, om än ej livshotande. Under söndagen uppgav Region Östergötland att den knivskadade mannen intensivvårdades för sina skador. Brottet rubricerades då som misshandel.

Ett flertal personer uppgavs vara inblandade i händelsen. Polisens patruller sökte efter gärningsmannen under lördagsnatten men hittade ingen misstänkt för brottet.

– Vi kommer fortsätta prata med målsäganden och vittnen. Målsäganden uppger att han har blivit jagad av de här personerna men vi har ännu inte fått något namn på den som har utfört brottet, sa Calle Jerrhage vid polisen i Norrköping i somras.

En man i 30-årsåldern som anträffades på brottsplatsen togs med till stationen för förhör. Han släpptes sedan och är inte misstänkt för misshandeln.  Men i måndags greps och anhölls en 21-årig man som av kammaråklagare Anna Jakobsson nu begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för brottet.

Den misstänkte är skriven på en adress i samma bostadsområde som offret. 21-åringen dömdes såp sent som i december förra året till fängelse i 6 månader för försök till rån, misshandel, brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott och häleri.

Karta: Hageby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!