Per-Erik "Pelle" Störe har avlidit

Finspångsprofilen Per-Erik "Pelle" Störe är död. Han avled 59 år gammal efter en tids kamp mot cancer.

21 januari 2019 20:01

Per-Erik "Pelle" Störe avled i sitt hem på morgonen den 21 januari, åtta dagar före sin 60-årsdag, omgiven av sin familj.

Pelle Störe gjorde ingen hemlighet av att han var drabbad av cancer. Han berättade att den egna diagnosen, tillsammans med att många i hans närhet hade drabbats av sjukdomen, var en anledning till att han under hösten 2018 anordnade en stödkonsert i Risinge kyrka.

– Det var en tumör i tarmsystemet och cancern hade spridit sig till levern. Det var bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av situationen. Jag har varit öppen med min sjukdom och pratat mycket med folk. Det har hjälpt mig och kan säkert hjälpa andra också. Sedan har jag försökt leva som vanligt i den utsträckning det har fungerat. Att ha ett positivt humör och hålla igång är enligt läkarna en del av läkeprocessen, berättade Pelle i augusti 2018.

Stödkonserten samlade in över 300 000 kronor. Pengar som överlämnades till Cancerfonden för två veckor sedan.

Pelle Störe har genom åren, utöver olika insamlingar till välgörenhet, även varit engagerad i FAIK bandy och näringslivet. Tillsammans med andra grundade han Garageportexperten Sverige AB där han även var styrelseordförande fram till sin bortgång. Många kände honom också genom Team Störe AB där han sålde portar regionalt under 25 år.

Pelle var även en av de eldsjälar som under de senaste åren har sett till att våren marscherats in med den klassiska Reveljen. Dessa saker är några anledningar till varför Pelle Störe fick ta emot priset som Årets finspångare 2008.

Enligt familjen har Pelle varit väldigt tacksam för all omtanke och alla bidrag till Cancerfonden. Han var också tacksam för alla han mött i vården under sin sjukdomstid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Larsson