Från socialkontor till crépesbagare

Från att jobba på ett socialkontor, till att grädda crêpes på lokala marknader, tycks steget långt. Men inte för Kristina Carlsson, 64.

Gräddat och klart. Kristina Carlsson ses här i sin nyinköpta crêpesvagn med ett par nygräddade crêpes med jordgubbar och grädde.

Gräddat och klart. Kristina Carlsson ses här i sin nyinköpta crêpesvagn med ett par nygräddade crêpes med jordgubbar och grädde.

Foto: Sören Boström

ÖSTRA STENBY2014-06-26 08:37

– Jag tycker om att träffa människor och få fortsätta med intressanta möten, känns kul! säger hon.

– Marknadsknalle med crêpes är förstås bara en hobby och än så länge har jag bara varit med crêpesvagnen på en marknad, som var i Finspång. Men jag måste säga att kändes så roligt att jag säkerligen kommer att åka till fler marknader framöver.

Har du gått i förtidspension från jobbet som socialsekreterare?

– Nej, jag slutade med det nyligen, för att istället jobba på familjens lantbruk på gården Gladhem här på Vikbolandet, där vi har smågrisuppfödning, uthyrningsverksamhet i två hus, ”Bo på lantgård” och några får.

Men det räcker inte?

– Nej, jag kände att jag hade lust med något mer, för att komma ut och träffa människor igen, precis som på socialkontoret och då blev det crêpesgräddning. Och så har jag min biodling, så jag kan ta med honung på marknad också och faktiskt även använda honungen i ett av crêpes-recepten ihop med kanel.

– På min marknadspremiär i Finspång, gjorde jag även crépes fyllda med jordgubbar och grädde och även crépes med bananer. Och det verkade som att de gick hem hos marknadsbesökarna.

Läs mer i onsdagstidningen.

Crêpes

Crêpes är franska pannkakor fyllda med allt från köttfärs och svamp till nötter, choklad och banan. Enkelt till middag, efterrätt eller som matsäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om