Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Smakupplevelser när Kinda kanal firar 150 år

Närproducerad glass, öl och marmelad. Kinda kanal samarbetar med lokala matproducenter vid sitt 150-årsjubileum i sommar.

Plommonmarmeladen Skepp Ohoy från Hargodlarna.

Plommonmarmeladen Skepp Ohoy från Hargodlarna.

Foto: Privat

Östergötland2021-05-20 13:52

Nya lokala produkter, matsafari och specialframtagna menyer kommer besökarna kunna avnjuta på flera platser längs den jubilerande kanalen under sommaren.

Hargodlarna har tagit fram en marmelad vid namn Skepp Ohoy på plommon, valnötter och portvin, Stafsäter Gårdsglass har komponerat en glass med smak av skogsbär och Centralbryggeriet har tagit fram en slusslager på östgötsk malt.

– Det är ett år då stora evenemang inte är genomförbara, men trots detta finns det mycket som händer hos aktörerna längs Kinda kanal, säger Karin Nybrolin, vd på AB Kinda kanal.

Hon lyfter också naturupplevelser, som vandring i naturreservat, paddling och att åka på kryssning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!