Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Mindre risk för magont efter grillkväll

Länets miljö- och hälsoskyddskontor har kontrollerat grillfärdiga köttbitar i butikerna. Resultatet visar att 82 procent var utan anmärkning. Det är en tydlig förbättring jämfört med tidigare år.

ÖSTERGÖTLAND2007-06-21 06:00
Det är totalt nio av Östergötlands miljö- och hälsoskyddskontor som har genomfört ett livsmedelshygienprojekt för att kontrollera grillfärdiga köttbitar.
Provtagningarna hart gjorts på kryddat och marinerat kött som är malet eller styckat i färdiga bitar. Målet med undersökningen var att se hur butikerna lyckats med hygienen vid hanteringen av köttet.
Vid tidigare liknande projekt har resultatet varit nedslående. Men denna gång hamnade andelen prover utan anmärkning på ca 82 procent.

Dåliga rutiner
Inget prov visade tecken på att man skulle riskera att bli sjuk genom att äta maten. De bakterier som påvisades i för hög halt i vissa prov är ett tecken på att rutinerna vid beredningen eller förvaringen av köttvaran inte har varit tillräckligt bra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om