Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Många drar ner på köttet när priserna ökar

Svenskarna drar ner på kött och delikatesser på grund av prishöjningarna, däremot i lägre utsträckning på rättvisemärkta och lokalproducerade livsmedel. Det visar en undersökning från Kantar Sifo som Fairtrade Sverige låtit göra.

26 procent av östgötarna drar ner på köttet i sämre tider.

26 procent av östgötarna drar ner på köttet i sämre tider.

Foto: Joakim Blomqvist

Östergötland2022-10-13 13:00

Inflationen har förändrat svenskarnas köpvanor. I Östergötland har 58 procent av konsumenterna minskat sina inköp av vissa varor till följd av prishöjningarna, vilket är något mer än rikssnittet på 55 procent. Minskade inköp av kött och delikatesser är vanligast – det har 26 respektive 25 procent av konsumenterna dragit in på. Däremot är det bara elva procent som uppger att de har minskat sina inköp av etiskt producerade livsmedel, alltså Fairtrade-märkta varor. Även lokalproducerade varor köps fortfarande i hög utsträckning, 10 procent har dragit ner på det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!