Dags för sista gruppen att få sitt vaccin

Nu kan även 18-åringa östgötar boka tid för vaccinering mot covid-19.

Vaccinering i Mässhallen, en av flera platser där östgötarna kan få sin spruta.

Vaccinering i Mässhallen, en av flera platser där östgötarna kan få sin spruta.

Foto: Sarah Olsson

Östergötland2021-07-06 18:03

Det meddelar Region Östergötland via sin hemsida.

Under onsdagen får de som är mellan 18-24 år – den sista gruppen i fas 4 – erbjudandet via digital brevlåda eller genom vanliga postgången några dagar senare.

– Det känns fantastiskt att vi nu har kommit så långt att vi kan erbjuda vaccin till alla, från 18 år och uppåt. Även om det har införts lättnader i restriktionerna så är pandemin inte över än, och att vaccinera sig är det bästa sättet att både skydda sig själv och andra. Det är också väldigt glädjande att den sammanlagda vaccinationstäckningen i länet nu är 68 procent för dos ett, och 46 procent för dos två. Det ger hopp om att pandemin kan få ett slut, och att livet så småningom kan återgå till det normala, säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Värt att notera är att man måste ha fyllt 18 år för att få erbjudandet om sprutan.

Knappt 260 000 östgötar har hittills fått minst en dos av vaccinet. Jämfört med tidigare grupper så är det nu ett avsevärt större antal personer som erbjuds vaccin. 30 000 personer ingår i gruppen 18-24 år.

– Vi är medvetna om att det handlar om en stor grupp, men vi är angelägna om att så många som möjligt ska få vaccinet så snart som möjligt. Det finns tider att boka sig på, men om det nu blir svårt att hitta en ledig tid snabbt så är mitt råd att försöka igen lite senare, eller prova på en annan vaccinationscentral. Nya tider fylls på kontinuerligt, säger Jessica Frisk, som ingår i Region Östergötlands särskilda sjukvårdsledning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!